Σε κίνδυνο οι κάτοικοι της Μαδαγασκάρης – Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 40 ετών μαστίζει την χώρα

Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια από την Διεθνή Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία απηύθυνε σήμερα έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα να αυξήσει επειγόντως την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Μαδαγασκάρη, το μισό νότιο τμήμα της οποίας μαστίζεται από μια άνευ προηγουμένου ξηρασία λόγω της κλιματικής αλαγής.

Η ξηρασία αυτή, η χειρότερη εδώ και 40 χρόνια, έχει ήδη οδηγήσει σε λοιμό περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και έχει κοστίσει ζωές σε κατοίκους της χώρας, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση υπέρασπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η διεθνής κοινότητα οφείλει άμεσα να χορηγήσει στον πληθυσμό της Μαδαγασκάρης που έχει πληγεί από την ξηρασία μια αυξημένη ανθρωπιστική βοήθεια και επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις που να επιτρέπουν να αποζημιωθούν οι απώλειες και οι ζημιές που έχει υποστεί», υπογραμμίζει ι η Ανιές Καλαμάρ, η γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας στην έκθεση της οργάνωσης, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα COP26 στη Γλασκώβη στις 31 Οκτωβρίου.

Στο νότιο άκρο της Μαδαγασκάρης, το 91% του πληθυσμού ζει σε κατάσταση φτώχειας και η ξηρασία έχει φροντίσει να εκλείψουν οι δυνατότητες αγροτικής παραγωγής και αλιείας από τις οποίες εξαρτώνται οι οικογένειες για να επιβιώσουν..

Η κλιματική αλλαγή, επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία, προσφέρει μόνον τη μετανάστευση ως εναλλακτική λύση στον πληθυσμό.

«Είναι ιδιαίτερα άδικο η κλιματική αλλαγή να πλήττει κυρίως τους πληθυσμούς αναπτυσσόμενων χωρών ενώ αυτές έχουν συμβάλλει το λιγότερο στην κλιματική κρίση», τονίζει.

Δείτε επίσης: Έβγαλε τον στρατό και τους καραμπινιέρους στους δρόμους η Ρώμη για τη Σύνοδο του G20

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr