Σφοδρή επίθεση από Τουρκοκύπρια βουλευτή κατά του Ερντογάν: «Δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος κι αυτός απολαμβάνει τα παλάτια του» (vid)

Πώς αντέδρασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ομέρ Τσελίκ

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ την κατηγόρησε πως μιλάει όπως: «οι Έλληνες και το PKK» και πως συμπλέει με όσους θέλουν την Κύπρο «ελληνική αποικία».

Η Τουρκοκύπρια βουλευτής μίλησε κατά του Τούρκου προέδρου, γεγονός το οποίο έφερε την αντίδραση του Ομέρ Τσελίκ.

Η Ντογούς Ντεργιά όπως είναι το όνομά της άσκησε σφοδρή κριτική κατά του Τούρκου προέδρου λέγοντας ότι δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, ενώ αυτός απολαμβάνει τα παλάτια του.

«Έχει παλάτια, αλλά δεν έχει κοινωνικό κράτος»

«Mια χώρα που έχει παλάτια, αλλά δεν έχει κοινωνικό κράτος ξέρετε τι κάνει, όταν πάει σε εκλογές. Αυξάνει τις απειλές πολέμου. Κάποιες φορές με την Συρία, κάποιες φορές με την Ελλάδα. Όλο έχει την ανάγκη να δείχνει εχθρούς τους άλλους, για να συσπειρώσει τους πολιτικούς» είπε η Ντεργιά, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης.

«Αυτά τα θέματα δεν θα τα δεις ως οπαδός ποδοσφαίρου, αλλά θα κοιτάξεις τι συμβαίνει μέσα στη χώρας σου» κατέληξε.

Η παραπάνω τοποθέτηση έφερε την επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τσελίκ.

Ο ίδιος έγραψε:

«Καταδικάζουμε την αμετροεπή και προκλητική ομιλία. Τα λόγια αυτού του ατόμου δεν είναι παρά μια σύνθεση των ακραίων ελληνικών και ελληνοκυπριακών θέσεων και των δηλώσεων του PKK με στόχο την Τουρκία. Επανέλαβε τις αντιτουρκικές ομιλίες που έγιναν στο ελληνικό και το ελληνικό κοινοβούλιο», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αναμφίβολα, αυτή η νοοτροπία επιδιώκει να γίνει πραγματικότητα το όνειρο να γίνει η ΤΔΒΚ ελληνική αποικία. Η απάντηση που δώσαμε στους Έλληνες και Ε/Κ φασίστες που κυνηγούν αυτό το όνειρο ισχύει και για αυτό το άτομο».

Δείτε επίσης: Ενοχλημένος ο Ερντογάν από επίμονη δημοσιογράφο: «Ο Σόρος πάντα εξαγοράζει δημοσιογράφους»