Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικός στις ΗΠΑ σκοτώνει Αφροαμερικανό ακτιβιστή που κρατάει μαχαίρι

«Πέσε κάτω» φώναζε ο αστυνομικός σημαδεύοντας τον 46χρονο με το όπλο του.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Βαλτιμόρης δείχνει τη στιγμή που ένας αστυνομικός πυροβολεί και εξουδετερώνει έναν 46χρονο Αφροαμερικανό ακτιβιστή, ο οποίος στεκόταν απειλητικά πάνω από μια γυναίκα κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι.

propoli

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 46χρονος Ταϊρί Μούρχεντ, πρώην μέλος συμμορίας που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια ως ακτιβιστής κατά της ένοπλης βίας, πέθανε στο νοσοκομείο μετά τους πολλαπλούς πυροβολισμούς που δέχθηκε από τον αστυνομικό Ζάκαρι Ράδερφορντ το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

Στο σοκαριστικό βίντεο βλέπουμε τον αστυνομικό Ράδερφορντ να καταθάνει στη διασταύρωση όπου είχε αναφερθεί απειλή και να καλεί ενισχύσεις, βλέποντας τον Μούρχεντ να στέκεται κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι πάνω από μια γυναίκα πεσμένη στην άσφαλτο.

«Πέσε κάτω, πέσε κάτω» φωνάζει πολλές φορές ο αστυνομικός στοχεύοντας με το όπλο του τον Μούρχεντ, ο οποίος μετά από λίγο πέφτει πάνω στη γυναίκα «και μοιάζει να φέρνει το μαχαίρι στο πρόσωπό της», σύμφωνα με την περιγραφή της Daily Mail.

Ο αστυνομικός πυροβολεί τον ακτιβιστή πάνω από δέκα φορές, και εκείνος γυρίζει ανάσκελα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να καταφέρει να απομακρυνθεί.

Ο Κάρτον Μούρχεντ, πατέρας του ακτιβιστή που ήταν παρών στο περιστατικό, είπε ότι κακώς ο αστυνομικός πυροβόλησε τόσες φορές τον γιο του, εξηγώντας ότι θα μπορούσε να τον εξουδετερώσει και με λιγότερες σφαίρες, αφήνοντάς του μια ελπίδα να επιζήσει.

Από τη δική του πλευρά, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας είπε ότι ο αστυνομικός έκανε ό,τι έπρεπε και είναι προφανές ότι «έσωσε τη ζωή αυτής της γυναίκας».

Ο Μούρχεντ είχε περάσει 18 χρόνια στη φυλακή για φόνο β’ βαθμού που διέπραξε σε ηλικία 15 ετών. Μετά την αποφυλάκισή του το 2012 αφιέρωνε μεγάλο μέρος του χρόνου του στην προσπάθεια καταπολέμησης της ένοπλης βίας και της εγκληματικότητας στους δρόμους της Βαλτιμόρης. H πρωτοβουλία του «no shoot zones» αφορούσε τη δημιουργία μεγάλων έργων γκράφιτι στα σημεία της πόλης όπου άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από πυροβολισμούς.

Δείτε επίσης: Ιράν: Ανακοίνωσε την κατασκευή βαλλιστικού υπερηχητικού πυραύλου

Loading