Σουδάν: Το Νταρφούρ αποκομμένο από τον κόσμο

Εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος για να μπορέσει να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία χρειάζονται πλέον τα 25 από τα 45 εκατομμύρια Σουδανών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Τα ελάχιστα φορτία που κατέστη δυνατό να δρομολογηθούν μπόρεσαν να καλύψουν πολύ μικρό μέρος από τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν.

Ακόμη και πριν από τον πόλεμο, ένας Σουδανός στους τρεις υπέφερε από πείνα, οι πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος ήταν καθημερινές και το σύστημα υγείας βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Οι πιο σφοδρές μάχες στη χώρα μαίνονται στο Νταρφούρ, στα σύνορα με το Τσαντ, ορισμένες ζώνες του οποίου έχουν αποκοπεί εντελώς από τον κόσμο, καθώς δεν έχουν ρεύμα ή τηλέφωνο.

Εκεί, νέα αιτήματα να πάρουν τα όπλα οι άμαχοι εγείρουν φόβους για έναν “γενικευμένο εμφύλιο πόλεμο“, σύμφωνα με το πολιτικό μπλοκ που εκδιώχθηκε από την εξουσία από το πραξικόπημα το 2021 των δύο στρατηγών που τότε ήταν σύμμαχοι.

Από την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος, το συνδικάτο των γιατρών καταγγέλλει επίσης την κατάληψη πολλών νοσοκομείων από τους εμπολέμους. Τα 3/4 των νοσοκομείων στις εμπόλεμες ζώνες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ τα υπόλοιπα καλούνται να αντεπεξέλθουν με σχεδόν εξαντλημένα τα αποθέματά τους και χωρίς γεννήτριες ελλείψει καυσίμου.

Δείτε επίσης: Νότια Αφρική: Η έκθεση για τη φερόμενη ρωσική συμφωνία όπλων αναμένεται σε δυο μήνες

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com