Μόνο με εμβολιασμό θα επιτρέπεται η παρουσία στα μαθήματα
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε σήμερα πως όλοι οι μαθητές των σχολείων της πολιτείας θα υποχρεούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, ώστε να μπορούν να παρίστανται με φυσική παρουσία στα μαθήματα, είτε στα δημόσια είτε στα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Αυτή η απόφαση είναι άνευ προηγουμένου στην Αμερική, και όσον αφορά την κλίμακα και φυσικά τον τεράστιο αριθμό των μαθητών, δεδομένου ότι μιλάμε για την Καλιφόρνια, την πιο πολυπληθή πολιτεία της χώρας.
Το επίμαχο μέτρο, θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο, εφόσον οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές θα έχουν εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο. Προς το παρόν, αφορά παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με μια επείγουσα διαδικασία που συνδέεται με την πανδημία. Η έγκριση είναι αντιθέτως πλήρης για τα άτομα άνω των 16 ετών.
«Θα ξεκινήσουμε να υλοποιούμε αυτό το μέτρο για το επόμενο εξάμηνο, είτε την 1η Ιανουαρίου είτε την 1η Ιουλίου», εξήγησε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ, σε σχετικές ανακοινώσεις που πραγματοποίησε που έκανε από ένα σχολείο στο Σαν Φρανσίσκο.
«Τα σχολεία μας απαιτούν ήδη τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς, των μαγουλάδων και άλλων νόσων. Γιατί; Διότι τα εμβόλια λειτουργούν», έγραψε ο κυβερνήτης στο Twitter, προσθέτοντας πως το «εμβόλιο κατά της covid-19 θα προστεθεί στον κατάλογο».
To επίμαχο tweet:
Δείτε επίσης: ΗΠΑ – Mέμφις: Πυροβολισμοί σε σχολείο με παιδί σοβαρά τραυματισμένο (vids)
- Στρατηγικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναγέννηση της αυτοκινητοβιομηχανίας
- The Daily Show: Έλον Μασκ και Τζον Στιούαρτ συμφωνούν για αμοντάριστη μονομαχία στην εκπομπή
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχή για τον θάνατο της Μαλένας ζήτησε η εισαγγελέας
- Σημαντική συνάντηση για την ενίσχυση της ενεργειακής συνδεσιμότητας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας
- Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό σεντάν BYD Seal AWD με 530 ίππους
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ