Σφοδρές βροχοπτώσεις στις ακτές της Σρι Λάνκα και στο νότιο κρατίδιο της Ινδίας Ταμίλ Ναντού σκότωσαν τουλάχιστον 25 ανθρώπους, κατέστρεψαν χιλιάδες σπίτια, παρακωλύοντας την κυκλοφορία, ανέφεραν οι αρχές
Στη Σρι Λάνκα, 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, οι περισσότεροι από πνιγμό, ενώ πέντε τραυματίστηκαν από κατολισθήσεις, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
«Με δεδομένο τον επιπολασμό της Covid–19, η κυβέρνηση έχει ενθαρρύνει περισσότερες από χίλιες οικογένειες να μετακομίσουν με συγγενείς για να μειώσουν την πίεση στα δημόσιες εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Σουντάνθα Ρανασίνγκε, επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών της Σρι Λάνκα.
Ένα χαμηλό βαρομετρικό που ακολούθησε τις βροχοπτώσεις αναμενόταν να κινηθεί προς το Ταμίλ Ναντού το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοίνωσε το μετεωρολογικό γραφείο της Σρι Λάνκα. 5 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει στο κρατίδιο αυτό της Ινδίας του οποίου η πρωτεύουσα Τσενάι είναι κέντρο κατασκευής αυτοκινήτων της Ινδίας.
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού σε περιοχές του Ταμίλ Ναντού και του γειτονικού κρατιδίου Άντρα Πραντές, ζητώντας από αλιείς να μην αποτολμήσουν να ανοιχτούν στη θάλασσα.
Αξιωματούχοι του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού απομάκρυναν εκατοντάδες ανθρώπους από περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και διένιμαν μερίδες φαγητού και τρόφιμα σε πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του κρατιδίου, Μ.Κ. Στάλιν ανέφερε στο twitter ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να αποδεσμεύσει πόρους από το εθνικό ταμείο αρωγής για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, προσθέτοντας ότι εξαντλήθηκαν τα κονδύλια που είχαν διατεθεί προηγουμένως.
Δείτε επίσης: Αθώωση προτείνει ο εισαγγελέας για τον 36χρονο δολοφόνο του οικιακού βοηθού από την Σρι Λάνκα
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας εντοπίστηκε αναίσθητος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε πολυκατοικία
- Ιταλία: Διαφορές στην κυβέρνηση για το αμυντικό σχέδιο της Ευρώπης
- Ουκρανία: Η Ιρλανδία δεν θα συμμετάσχει σε αποστολή αποτροπής, αλλά σε αποστολή τήρησης της ειρήνης
- ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Βανς στα σύνορα με το Μεξικό προβάλλει την πολιτική κατά της μετανάστευσης
- Γάζα: Έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια, εκεχειρία και λύση δύο κρατών
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr