Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχία για τους Αμερικανούς πολίτες – «Φύγετε αμέσως από τη Ρωσία»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη ρωσική κυβέρνηση αναφορικά με την υπόθεση του ανταποκριτή της εφημερίδας Wall Street Journal που συνελήφθη στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται επίσης σε επαφή με την οικογένεια του Ιβάν Γκερσκόβιτς και με τον εργοδότη του.

«Ανησυχούμε βαθιά για την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι συνέλαβε έναν Αμερικανό πολίτη και δημοσιογράφο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών των ΗΠΑ στο εξωτερικό. Εάν είστε πολίτης των ΗΠΑ που ζείτε ή ταξιδεύετε στη Ρωσία – παρακαλούμε φύγετε αμέσως», ανέφερε σε tweet ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι εξέφρασε τη «βαθύτατη ανησυχία του» για όλους τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Ρωσία. «Κατανοούμε ότι κάνετε όλοι σας μια σημαντική δουλειά και, για να την κάνετε, θέλετε και πρέπει να πάρετε το ρίσκο. Το σεβόμαστε. Αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την ανησυχία μας», είπε ο εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξακολουθεί να προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία, να φύγουν αμέσως από τη χώρα αυτή.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση, διευκρίνισε ο Κίρμπι.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν ΖανΠιερ, σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η ρωσική κυβέρνηση στοχοθετεί Αμερικανούς πολίτες, καταδικάζοντας τη σύλληψη του Γκερσκόβιτς.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε να παρασχεθεί προξενική προστασία στον δημοσιογράφο, ο οποίος συνελήφθη στο Γεκατερίνμπουργκ και κατηγορείται για κατασκοπεία, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Θα του χορηγηθεί προξενική προστασία εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οδηγού ταξί για εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη- Στο νοσοκομείο 80χρονη

Loading