Στην Τουρκία θα βρεθεί ο Πούτιν για την σχέση της με την Ουκρανία

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση του τούρκου ομολόγου του, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία TASS της Ρωσίας και Anadolu της Τουρκίας.

Η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί όταν η κατάσταση με την πανδημία και τα χρονοδιαγράμματα των δύο ηγετών το επιτρέψουν, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε καθημερινή ενημέρωση στη Μόσχα.

Ο πρόεδρος Πούτιν αποδέχτηκε με ευγνωμοσύνη αυτή την πρόσκληση. Και συμφώνησαν ότι μόλις α) η επιδημιολογική κατάσταση και β) το επιτρέψουν τα χρονοδιαγράμματα, σίγουρα θα επωφεληθεί από αυτήν την πρόσκληση”, είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας υπήρξε “μια ορισμένη παύση” στη διεξαγωγή συνεδριάσεων της διακυβερνητικής επιτροπής και του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, του οποίου ηγούνται οι δύο πρόεδροι.

Το θέμα συζητήθηκε πολλές φορές στις πρόσφατες προεδρικές επαφές και ο Ερντογάν είπε ότι ήταν έτοιμος να φιλοξενήσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις στην Τουρκία, είπε ο Πεσκόφ.

Την πρόσκληση γνωστοποίησε χτες ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος που είπε ότι κάλεσε τον Πούτιν στην Άγκυρα ώστε μαζί με την Ουκρανία να προσπαθήσουν να βρουν λύση στην κατάσταση που εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Η Δύση βρίσκεται σε «πολεμική μέθη», επιδιώκει προβοκάτσια στην Ουκρανία