Στο Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβιανή συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο εισαγγελέα της Παραγουάης

Κολομβιανή υπήκοος την οποία βαρύνουν υποψίες πως ενεχόταν στον φόνο παραγουανού εισαγγελέα τον Μάιο του 2022 σε τουριστικό θέρετρο συνελήφθη στο Ελ Σαλβαδόρ και θα παραδοθεί στις αρχές της χώρας της.

Η Μάργκαρετ Τσακόν κατηγορείται πως είχε ανάμιξη στη δολοφονία του Μαρτσέλο Πέσι, 45 ετών, παραγουανού εισαγγελικού λειτουργού ειδικευμένου σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τη 10η Μαΐου 2022, στο νησί Βαρού, ανοικτά της Κολομβίας, όπου πέρναγε τον μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του, την κολομβιανή δημοσιογράφο Κλαούδια Αγκιλέρα.

Η κυρία Αγκιλέρα ανακοίνωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως ήταν έγκυος λίγη ώρα προτού εκτελεστεί ο σύζυγός της.

Η κυρία Τσακόν έφθασε στο Σαλβαδόρ την 26η Μαΐου και έκτοτε ταξίδεψε σε άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, επιστρέφοντας κάθε φορά στο Σαν Σαλβαδόρ, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Γουστάβο Βιγιατόρο.

Η Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Μάργκαρετ Τσακόν τη Δευτέρα.

Επρόκειτο να παραδοθεί εντός ωρών στις κολομβιανές αρχές, διευκρίνισε ο κ. Βιγιατόρο.

Συνελήφθη επίσης σαλβαδοριανός υπήκοος, που κατηγορείται πως βοηθούσε την κυρία Τσακόν να κρύβεται στη χώρα.

Οι αρχές της Κολομβίας, με τη βοήθεια αυτών των ΗΠΑ και της Παραγουάης, προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ή ποιοι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί του φόνου. Επικρατέστερη εκδοχή, κατά τα πρώτα ευρήματα της έρευνας, είναι να πρόκειται για συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος με διεθνή δράση.

Άλλα δυο πρόσωπα τα οποία βαρύνουν υποψίες πως ενέχονταν στη δολοφονία συνελήφθησαν στην Κολομβία την Κυριακή.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προτρέπει την Ουάσινγκτον να επιδείξει αποφασιστικότητα

Loading