Φωτό αρχείου

Swissport: Κόβει 4.500 θέσεις εργασίας σε Βρετανία – Ιρλανδία

 Την περικοπή πάνω από 4.500 θέσεις εργασίας σχεδιάζει η Swissport σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, κι αυτό γιατί η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της “βουτιάς” στην αεροπορική κίνηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας, η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο HNA, αναφέρει ότι οι περικοπές προσωπικού είναι αναγκαίες για να αντιμετωπίσει την πτώση κατά 50% των εσόδων που αναμένει για το σύνολο του 2020 και για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από δανειστές και επενδυτές, όπως αναφέρεται σε εσωτερικό σημείωμα το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Bloomberg.

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περί το 50% του προσωπικού της Swissport στις δύο χώρες.

Περισσότεροι από 730.000 άνθρωποι των οποίων η εργασία εξαρτάται άμεσα από τον αεροπορικό κλάδο πιθανόν να βρεθούν στην ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία της IATA.

Η Swissport απασχολεί περίπου 64.000 ανθρώπους σε 300 αεροδρόμια σε 47 χώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Μεταξύ αυτών βρίσκονται 25 αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τρία στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.