Συνάντηση Μπλίνκεν – Τρας για την βοήθεια στην Ουκρανία

Συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και της υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον

Θέμα συζήτησης θα αποτελέσει τι μπορεί να γίνει περισσότερο για να βοηθηθεί η Ουκρανία καθώς και να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία.

Η συνάντηση με τον πιο στενό σύμμαχο της Βρετανίας πραγματοποιείται καθώς η εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, η μεγαλύτερη επίθεση κατά μιας ευρωπαϊκής χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναγκάζει τη Δύση να επανεξετάσει την οικονομική στρατηγική και τη στρατηγική ασφάλειας που έχει.

«Η κρίση της Ουκρανίας αποτελεί ένα σημείο επαγρύπνησης για τις ελεύθερες δημοκρατίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τρας.

«Βρίσκομαι στις ΗΠΑ για να συζητήσω σχετικά με το τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε επιθετική συμπεριφορά από άλλα κράτη, να μειώσουμε τη στρατηγική εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια και ευρύτερα από αυταρχικά κράτη και να οικοδομήσουμε ισχυρότερες οικονομικές και αμυντικές συμμαχίες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η Τρας θα συναντηθεί επίσης με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και μέλη του Κογκρέσου. Επίσης, θα μιλήσει στη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council.

Η Βρετανία επιδιώκει έναν ηγετικό ρόλο στον συντονισμό της διεθνούς αντίδρασης για τη ρωσική εισβολή και η Τρας θα χρησιμοποιήσει τις συναντήσεις της για να επισημάνει την ανάγκη επιβολής περαιτέρω κυρώσεων.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Πληροφορίες για 22 νεκρούς στο Σούμι