Φαίνεται να λύνεται το μυστήριο της συνάντησης Μακρόν και Πούτιν όπου κάθονταν στις αντίθετες πλευρές ενός μήκους 4 μέτρων τραπεζιού
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε ένα αίτημα του Κρεμλίνου να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ Covid-19, κατά την άφιξή του ενόψει της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα και επομένως κρατήθηκε σε απόσταση από τον Ρώσο ηγέτη, είπαν στο Ρόιτερς δύο πηγές από το περιβάλλον Μακρόν.
Όμως, οι δύο πηγές, που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτόκολλου του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, είπαν στο Ρόιτερς ότι δόθηκε στον Μακρόν μια επιλογή: είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν είτε, στην περίπτωση που αρνείτο, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμανε όχι χειραψίες και (να καθίσει) σε ένα μακρύ τραπέζι. Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου», είπε στο Reuters μία από τις πηγές, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας, εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς.
Ένας εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου δεν έχει απαντήσει προς το παρόν σε ένα μήνυμα του Ρόιτερς για να σχολιάσει σχετικά.
Η δεύτερη πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή είπε ότι αντ’ αυτού ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία.
«Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», εξήγησε η δεύτερη πηγή.
Σήμερα, τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση Μακρόν-Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ. Οι δύο άνδρες αντήλλαξαν χειραψίες και έκατσαν ο ένας κοντά στον άλλο, ενώ χωρίζονταν από ένα μικρό τραπεζάκι.
Δείτε επίσης: Ερντογάν: Αρνητικός στον κορονοϊό
- Σπίτι μου 2: Ρεκόρ με 1.000 αιτήσεις ανά ώρα
- Εμβολιασμός κατά της γρίπης: Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή;
- Γερμανία: Ικανοποίηση και ανησυχίες για τη δημοκρατία
- Η θανατηφόρα επίδραση του HPV: Πάνω από 14 χρόνια ζωής χάνονται
- Λος Άντζελες: Η καθυστερημένη εντολή εκκένωσης εν μέσω φλόγας και κυκλοφοριακής συμφόρησης