Συνεχίζουν το…βιολί τους τα τουρκικά ΜΜΕ: «Το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα κάνει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο»

Η Hurriyet αναφέρει ότι το νέο γεωτρύπανο προκαλεί μεγάλο φόβο στους Ελληνοκυπρίους

Συνεχόμενο αναμένεται να είναι το μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία το τρέχον καλοκαίρι, αφού τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι θα γίνουν έρευνες και γεωτρήσεις στο Αιγαίο.

Όπως σημειώνουν το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου στην περιοχή της… Γαλάζιας Πατρίδας.

«Η Τουρκία ενίσχυσε τον στόλο με τα γεωτρύπανα της με το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν. Είναι έβδομης γενιάς και έχει δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι και τα 12.200 μέτρα. Το πλοίο στις 15 Ιουλίου αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε ρεπορτάζ του το A Haber, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες του αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 25 ημέρες. «Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», ανέφερε και συνέχισε πως η πρώτη περιοχή γεωτρήσεων θα είναι η Ανατολική Μεσόγειος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Hurriyet το νέο γεωτρύπανο προκαλεί φόβο στους Ελληνοκυπρίους για την πιθανότητα να κάνει έρευνες.

Δείτε επίσης: Προπαγανδιστής Πούτιν – Β. Σολόβιεφ: «Δεν απέχουμε δευτερόλεπτα από τον Γ’ Παγκόσμιο, τα δευτερόλεπτα τελείωσαν»