Σύνορα Ισπανίας – Μαρόκου: Αδιανόητη φρίκη με τουλάχιστον 23 νεκρούς μετανάστες (vids)

Τουλάχιστον 23 μετανάστες έχασαν την ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν επιχείρησαν να παραβιάσουν έναν φράχτη στο φυλάκιο της Μελίγια.

«Πέντε μετανάστες κατέληξαν, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 23 νεκρούς», ανακοίνωσε πηγή των αρχών της επαρχίας του Ναντόρ, διευκρινίζοντας ότι «18 μετανάστες και ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση».

Ωστόσο, η Μαροκινή Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν 29, επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους.

Οι μετανάστες προέρχονταν κυρίως από το Σουδάν και τουλάχιστον 322 είναι οι τραυματίες εκ των οποίων οι 189 Μαροκινοί αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές, η κατασταση έφυγε εκτός ελέγχου έγινε όταν περίπου 2.000 μετανάστες προσπάθησαν να παραβιάσουν έναν φράχτη στο φυλάκιο της Μελίγια, με αποτέλεσμα κάποιοι να σκοτωθούν αφού ποδοπατήθηκαν και άλλοι από την πτώση στην προσπάθεια να σκαρφαλώσουν.

Ο τοπικός επικεφαλής της Μαροκινής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (AMDH) Ομάρ Νάτζι δήλωσε ότι τα μέλη της τράβηξαν το βίντεο, το οποίο δείχνει μεγάλο αριθμό βαριά τραυματισμένων ατόμων και τις μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας να στέκονται από πάνω τους.

Δείτε επίσης: Φράντσα Μάρκες: Ποια είναι η νέα αντιπρόεδρος της Κολομβίας