Συρία: Ανεστάλησαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Δαμασκού μετά από ισραηλινή επιδρομή

Ανεστάλησαν οι πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, ανακοίνωσαν οι αρχές της Συρίας, λίγες ώρες έπειτα από μια ισραηλινή επιδρομή που έπληξε στόχους εκεί κοντά

Η αναστολή των πτήσεων οφείλεται, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Μεταφορών, σε τεχνικούς λόγους. Όμως εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Δαμασκού δήλωσε μιλώντας στο AFP ότι οι δραστηριότητές του επηρεάστηκαν από την ισραηλινή επιδρομή.

Στέλεχος αραβικής αεροπορικής εταιρείας, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε στον εργαζόμενο ότι από τον ισραηλινό βομβαρδισμό επλήγη ένας διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης.

Νωρίτερα σήμερα αξιωματικός του στρατού της Συρίας είχε δηλώσεις ότι πύραυλοι του Ισραήλ έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε τους ισραηλινούς πυραύλους και κατέρριψε τους περισσότερους από αυτούς, όμως τουλάχιστον ένας άμαχος τραυματίστηκε και υπήρξαν υλικές ζημιές, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Πρόκειται για τη 2η ισραηλινή επίθεση στην περιοχή της Δαμασκού αυτή την εβδομάδα, έπειτα από εκείνη της Δευτέρας, που δεν είχε θύματα, σύμφωνα τις αρχές.

Δείτε επίσης: Τον φόβο τους για πιθανή επίθεση της Τουρκίας στην Συρία εκφράζουν οι ΗΠΑ