Συρία: Επιχείρηση των ΗΠΑ με στόχο τη σύλληψη τζιχαντιστή ηγέτη – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς

Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαπέλυσε σήμερα επιδρομή εναντίον τζιχαντιστή προσκείμενου στην Αλ Κάιντα σε πόλη της βόρειας Συρίας, δήλωσαν κάτοικοι και πηγές προσκείμενες στους αντάρτες που πολεμούν εναντίον της συριακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές αρκετά ελικόπτερα προσγειώθηκαν κοντά στην πόλη Ατμέ, στην επαρχία Ιντλίμπ, περιοχή που ελέγχουν αντάρτες, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και ακολούθησαν εκρήξεις και πυρά κοντά στο σπίτι ξένου τζιχαντιστή.

Κάτοικος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς για αρκετούς νεκρούς.  Σϋμφωνα με τα τοπικά μέσα από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 7 παιδιά και 3 γυναίκες.

Την ίδια ώρα, η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μια επίθεση η οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τουρκικές επιδρομές στο Ιράκ.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν προχθες βράδυ είχαν στόχο ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στην πόλη αλ Μαλίκιγια στη συριακή επαρχία Χασάκα, η τοπική κυβέρνηση της οποίας είναι κουρδική.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση εναντίον εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στην αλ Μαλίκιγια”, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Δείτε επίσης: Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και στη Συρία