Τα κορυφαία κλικ της φύσης για το 2022

Ο διαγωνισμός Wildlife Photographer of the Year δημοσίευσε τις 25 φωτογραφίες φύσης που διεκδικούν το People’s Choice Award για φέτος.

Μία από τις φωτογραφίες που διεκδικεί το φετινό βραβείο. Φωτ.: Brittany Crossman

Η φύση δεν σταματάει να εντυπωσιάζει. Και κάποιοι φροντίζουν να βρίσκονται στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και να πατούν το «μαγικό» κλικ με τον φακό τους που θα χαρίσει εκείνη τη φωτογραφία που θα είναι όμορφη, αστεία, συμβολική, εντυπωσιακή, που τέλος πάντων, θα πει μια ιστορία.

Ο διαγωνισμός Wildlife Photographer of the Year έδωσε τώρα στη δημοσιότητα τις 25 φωτογραφίες φύσης που διεκδικούν το φετινό People’s Choice Award.

Οι 25 φωτογραφίες της λίστας αφηγούνται ιστορίες της φύσης από κάθε γωνιά του κόσμου και επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 38.575 συμμετοχές φωτογράφων από 93 χώρες.

Αυτή τη στιγμή οι φωτογραφίες των 25 φιναλίστ εκτίθενται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Αυτή η ύαινα ανήκει στην οικογένεια «Highway Clan». Μπορεί να την πετύχετε αν βρεθείτε στις λεωφόρους του Χάραρ της Αιθιοπίας. Φωτ.: Sam Rowley (Μεγάλη Βρετανία)

Θα μπορούσε να είναι διαφήμιση για μαλακτικό ρούχων. Είναι όμως μια πολική αρκούδα ανάμεσα σε μωβ λουλούδια στη Μανιτόμπα του Καναδά, μέσα από τον φακό του Μάρτιν Γκρέγκους. Φωτ.: Martin Gregus (Καναδάς)

«Μαλλί» α λα Λιτλ Ρίτσαρντ για δύο φραγκόκοτες στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στη Μπουμαλάνγκα της Νότιας Αφρικής. Φωτ.: Richard Flack (Νότια Αφρική)

Ψαρεύοντας χέλια σε παράλια της Δομινικανής Δημοκρατίας, με φωτισμό που θα ζήλευε και το «Blade Runner». Φωτ.: Eladio Fernandez (Δομινικανή Δημοκρατία)

Μια μεγάλη αγκαλιά βοηθάει πάντα στο κρύο. Φωτ.: Minqiang Lu (Κίνα)

«Pink Flamingos». Φωτ.: Claudio Contreras Koob (Μεξικό)

Η αγωνία της σφήκας πριν από το τσίμπημα, στο Περού. Φωτ.: Roberto García-Roa (Ισπανία)

Μια γάτα (ή έστω η ανάμνησή της) στην Αργεντινή. Φωτ.: Sebastian Kennerknecht (ΗΠΑ)

Αυτή είναι μία από τις περίπου πέντε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που υπάρχουν από το συγκεκριμένο, ελάχιστα μελετημένο είδος του αφρικανικού χρυσότριχου αγριόγατου στην Ουγκάντα. Φωτ.: Sebastian Kennerknecht (ΗΠΑ)

What’s up, frog? (Εκουαδόρ). Φωτ.: Jaime Culebras (Ισπανία)

Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα, αλλά εδώ η γάτα σκότωσε το κοτσύφι, σε ένα μικρό χωριό της Πολωνίας. Φωτ.: Michał Michlewicz (Πολωνία)

Μαινόμενα μοσχοβόδια στη Νορβηγία. Φωτ.: Miquel Angel Artús Illana (Ισπανία)

Ίσως η πιο ποιητική φωτογραφία του διαγωνισμού: ένα μικρό ψάρι μπλεγμένο σε ένα χειρουργικό γάντι που βρέθηκε στη θάλασσα σε κανάλι της Ολλανδίας. Φωτ.: Auke-Florian Hiemstra (Ολλανδία)

Μια γάτα και μία σαύρα. Ή μάλλον, κοιτάξτε ξανά. Φωτ.: Eduardo Blanco Mendizabal (Ισπανία)

Μινιμαλισμός στο νησί Χοκκάιντο της Ιαπωνίας. Φωτ.: Chloé Bès (Γαλλία)

Η φύση ενίοτε είναι σκληρή. Μία λεοπάρδαλη σκοτώνει έναν θηλυκό μπαμπουίνο, όσο το μωρό του βρίσκεται ακόμη ζωντανό στην αγκαλιά του, στη Ζάμπια. Φωτ.: Igor Altuna (Ισπανία)

Τρία δελφίνια σε μία παράταξη που θα μπορούσε να είναι πίνακας, στα ήρεμα νερά της Καλιφόρνια. Φωτ.: Jodi Frediani (ΗΠΑ)

«Lion King» στην Κένυα. Φωτ.: Marina Cano (Ισπανία)

Λύκε, λύκε, είσαι εδώ; (Είναι στον Καναδά.) Φωτ.: Bertie Gregory (Ηνωμένο Βασίλειο)

Βραδινές περιπλανήσεις στη Φινλανδία. Φωτ.: Sami Vartiainen (Φινλανδία)

Λαγός στα λευκά στο Κολοράντο. Φωτ.: Deena Sveinsson (ΗΠΑ)

Οι αλεπούδες της αγάπης στον Καναδά. Φωτ.: Brittany Crossman (Καναδάς)

Όχι, δεν είναι η Covid-19 στο μικροσκόπιο, αλλά θαλάσσιος ιππόκαμπος στη θάλασσα του Μπαλί στην Ινδονησία. Φωτ.: Nicholas More (Ηνωμένο Βασίλειο)

Λεοπάρδαλη, η βασίλισσα του χιονιού στην Ινδία. Φωτ.: Sascha Fonseca (Γερμανία)

Πεινασμένη αλεπού «τσιμπάει» ένα μπούτι κοτόπουλο που της άφησαν οι γείτονες στο Μπρίστολ. Το αξίζει, μιας και πριν από αυτό πιάστηκε σε έναν προστατευτικό πλαστικό φράχτη και τραυματίστηκε. Φωτ.: Simon Withyman (Ηνωμένο Βασίλειο)

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα παραμείνουν η αδικία και οι ανισότητες, ή θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού