Τέλος στη χρήση μάσκας βάζει η Ισπανία
Τέλος αναμένεται να βάλει η Ισπανία στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Τρίτη, ένα μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου για να αντιμετωπιστεί το κύμα των κρουσμάτων της Covid-19 που προκλήθηκε από τη μετάλλαξη Όμικρον.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ της Ισπανίας θα υιοθετήσει στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης «το διάταγμα που καταργεί την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους», δήλωσε η ισπανίδα υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας στο ραδιοσταθμό Cadena Ser.
Η Ισπανία είχε επαναφέρει την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στις 22 Δεκεμβρίου, μπροστά σε ένα έκτο κύμα κρουσμάτων της Covid-19 που προκλήθηκε κυρίως από την μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.
Όμως «όλοι οι (υγειονομικοί) δείκτες βελτιώνονται», «ιδιαίτερα το ποσοστό πληρότητας» στα νοσοκομεία και η επίπτωση των κρουσμάτων, δήλωσε η υπουργός Υγείας.
Δείτε επίσης: Ερντογάν: «Η Τουρκία και το Ισραήλ μπορούν να μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη»
- Αταμάν για το Final 4 του BCL: Πιστεύω ότι η Γαλατάσαραϊ θα κατακτήσει το τρόπαιο
- Εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση «Στη σπηλιά: Ιστορίες από το σκοτάδι στο φως» με συνοδευτικό βιβλίο
- Πάπας Λέων ΙΔ’: Η ταυτότητά του μέσα από την παγκόσμια προοπτική των καθολικών
- Η Ελληνική Λύση επαναστατεί: Από την περιθωριοποίηση στην αναγνώριση για τα Τέμπη
- Ζωδιακή Εβδομάδα: Τα Do’s και τα Don’ts από 11 έως 17 Μαΐου 2025