Θα ξαναδοκιμάσει την τύχη του για πρόεδρος της Τουρκίας ο Ερντογάν, παρά την κατάσταση της υγείας του

Μέχρι σήμερα, μόνο ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε δηλώσει ότι ο πρώτος θα είναι υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι ο προεδρικός υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού για τις εκλογές που έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν το 2023, στην Τουρκία. Η είδηση έρχεται εν μέσω εκτιμήσεων πολλών πολιτικών αναλυτών, που θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο τούρκος πρόεδρος να εξαναγκαστεί σε πρόωρες εκλογές λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Στην ανακοίνωση αυτη, προέβη ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, μετά από σχετική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο υποψήφιός μας για την προεδρία θα είναι ο νυν πρόεδρος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο και τη σχετική παραφιλολογία που υπάρχει για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν.

Μέχρι τώρα, μόνο ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε πει ότι ο πρώτος θα είναι υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Μετά από την ανακοίνωση , αναμένεται να παρουσιάσει και το δικό του υποψήφιο ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης που αποτελείται από τους Κεμαλιστές (CHP) και τα μικρότερα IYIP, SP και DP.

Δείτε επίσης: Τουρκία: «Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση» (vid)