Θεριεύουν οι θεωρίες συνωμοσίες στην Τουρκία: Δεν βρίσκονται μόνο για ασκήσεις τα αμερικανικά F-15 στην Ελλάδα(vids+pics)

Αντιτουρκική συνωμοσία βλέπουν τα ΜΜΕ των γειτόνων στην παρουσία των μαχητικών αεροπλάνων για την άσκηση Castle Forge

Η παρουσία 15 αμερικανικών μαχητικών F-15 στην Λάρισα, για τη συμμετοχή τους στην άσκηση Castle Forge, δεν έγινε καλοδεχούμενη από τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία προβάλλουν το γεγονός με συνωμοσιολογικούς τίτλους και υποννοούμενα.

«Γιατί προσγειώθηκαν 15 F-15 στην Ελλάδα διερωτάται τίτλος ρεπορτάζ του CNN Turk, τονίζοντας πως αν και η πολυεθνική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, πληροφορίες από την χώρα μας έκαναν γνωστό πως «τ’ αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται για κάτι περισσότερο από ασκήσεις».


«Η Ελλάδα, που έχει προχωρήσει σε συμμαχία με την Γαλλία εναντίον της Τουρκίας, ετοιμάζεται για την υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Πριν από τη συμφωνία 15 μαχητικά αεροσκάφη F-15 ήρθαν στην Ελλάδα για ασκήσεις και κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες» σχολιάζει σχετικά το Haber 3.

turk_f15

«Οι ΗΠΑ έστειλαν 15 F-15 στην Ελλάδα» δηλώνει το 24 TV, μιλώντας για «συμμαχία» με στόχο τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Προστασία από Γαλλία και ΗΠΑ επιδιώκει η Ελλάδα, που εντείνει τη μαύρη προπαγάνδα κατά των προσπαθειών της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της. Μετά την αμυντική συμφωνία που υπέγραψε με την Γαλλία, προχωράει και η ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που 15 μαχητικά αεροσκάφη, F-15 βρίσκονται στην Ελλάδα» γράφει.

Στην άσκηση Castle Forge μετέχουν Νατοαϊκές δυνάμεις, με «πρωτοκαθεδρία» τον σχηματισμό της Διοίκησης Ευρώπης – Αφρικής της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAFE-AFAFRICA).

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα από τους στρατιωτικούς φορείς, η άσκηση έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσομοιάσει ένα δυναμικό περιβάλλον, με επίκεντρο την εταιρική σχέση που αυξάνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για συλλογική άμυνα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Παράλληλα, στοχεύει να ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα με τους συμμετεχοντας Συμμάχους του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Καναδάς).

Δείτε επίσης: Βόρεια Κορέα: Στρατιώτες σπάνε τούβλα με το κεφάλι και λυγίζουν σίδερα με το λαιμό – Απίστευτο βίντεο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr