«Ο χώρος βρωμάει ανθρώπινες ακαθαρσίες. Δεν τολμώ να πιω νερό για να μη χρειαστεί να πάω στην τουαλέτα. Ζούμε σαν τα ζώα» λέει η Λεόνα, μία από τους κατοίκους της Σαγκάης που βρέθηκε εγκλωβισμένη σε ένα από τα κέντρα καραντίνας της μεγαλούπολης. Είναι μια από τα χιλιάδες άτομα που στάλθηκαν με το ζόρι σε ένα από αυτά τα εφιαλτικά στρατόπεδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν στέλνονται μόνο όσοι είναι θετικοί στον κορονοϊό.
Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα στη Σαγκάη σε δύο φάσεις, χωρίζοντας την πόλη κατά μήκος του ποταμού Χουανγκπού. Πρώτα επιβλήθηκε lockdown στην επιχειρηματική συνοικία Πουντόνγκ, ενώ θα ακολουθούσε το ιστορικό κέντρο Πούξι προκειμένου να μπορέσουν να διεξαχθούν μαζικά τεστ για την covid-19.
Στην πράξη, όποιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, ακόμη και ασυμπτωματικός, απομονώνεται από μη μολυσμένα άτομα. Οι αρχές της Σαγκάης επιβεβαίωσαν την προηγούμενη Δευτέρα ότι αυτό το μέτρο ισχύει και για παιδιά, κάτι που οδήγησε διπλωμάτες από 30 και πλέον Δυτικές χώρες να ζητήσουν από την Κίνα να σταματήσει να χωρίζει τα παιδιά με από τους γονείς τους.
Ανατριχιαστικά είναι και τα ουρλιαχτά των ανθρώπων που βγαίνουν στα μπαλκόνια και φωνάζουν από απόγνωση. Δεν βοηθάει ότι πληθαίνουν τα παράπονα των ανθρώπων για έλλειψη φαγητού. Οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να εξαρτώνται από την κυβέρνηση για λαχανικά, κρέας και αυγά. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι και οι καταγγελίες για ανεπαρκείς ιατρικές προμήθειες. Η όλη κατάσταση εγείρει ερωτήματα. Η Σαγκάη μέχρι πρότινος τηρούσε χαλαρή προσέγγιση. Ακόμη και όταν οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξήθηκαν σε σχεδόν 1.800 τον Μάρτιο του 2021, η Σαγκάη δεν επέβαλε ένα γενικευμένο και καθολικό lockdown.
NEW – Police use increasingly brutal force to enforce the Communist Party quarantine orders in #Shanghai.pic.twitter.com/Z3EEbOF6rw
— Disclose.tv (@disclosetv) April 14, 2022
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η χώρα του θα πρέπει να επιμείνει στην αυστηρή πολιτική της «δυναμικής εκκαθάρισης της covid», καθώς η πανδημία εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή.
Θανάτωση κατοικιδίων στον δρόμο, περιπολίες με ρομπότ και drones
Σε νέα βίντεο που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, φαίνονται οι βίαιες μέθοδοι καταστολής που χρησιμοποιούν οι Αρχές κατά των πολιτών.
Με ειδικά εξαρτήματα που μοιάζουν με δαγκάνες, αστυνομικοί αρπάζουν και χτυπούν πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα.
Οι κάτοικοι της πόλης έχουν πλέον φτάσει στα όριά τους, καθώς εξακολουθούν, εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου, να ισχύουν οι τρομακτικά αυστηροί κανόνες lockdown.
Οι άνδρες των Αρχών, φορώντας πλήρες σετ προστασίας, χτυπούν και τραβούν από τα πόδια τους πολίτες που διαμαρτύρονται για τις συμπεριφορές αυτές, αλλά και για το γεγονός ότι μετατρέπουν τα σπίτια τους με το ζόρι σε κέντρα καραντίνας Covid.
Παράλληλα, ρομπότ περιπολούν στους δρόμους, drones μεταφέρουν μηνύματα, ενώ οι Αρχές σε διάφορα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, χτυπούν κατοικίδια και τα αρπάζουν αν οι ιδιοκτήτες τους βρεθούν θετικοί στον κορoνοϊό.
Lockdown in Shanghai: dog robots announce that nobody is allowed to leave the house. Drones fly around, come right up to you when they spot you outside and tell you to go back inside.pic.twitter.com/TM7Te6xgwW
— James Jackson (@derJamesJackson) April 1, 2022
#Shanghai,
— ZOONewsTV (@ZOONewsTV) April 12, 2022
the Chinese government CONTINUES to murder pets under the guise of its Zero Covid Policy #chinalockdown #China pic.twitter.com/hKaOIyXNTX
Σε άλλα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει διαπιστώνεται ότι όσοι πολίτες βρεθούν θετικοί πρέπει να βάλουν τα κατοικίδια τους μέσα σε ειδικούς σάκους και να τα κατεβάσουν στο δρόμο. Από εκεί θα τα παραλάβουν άνδρες με στολές και θα τα θανατώσουν.
Pets from people getting tested positive for covid are being collected to be killed in #Shanghai #China.#CCP is evil. pic.twitter.com/jc2P5K2f5W
— Germs of Woke CCP (@GermsofCCP) April 10, 2022
Πώς περιγράφει ‘Έλληνας το lockdown στη Σαγκάη
Κλεισμένος επί 25 ημέρες σε διαμέρισμα στη Σαγκάη με σύζυγο και παιδί 9 μηνών, ο καθηγητής ψηφιακής διοίκησης Γιώργος Καπογιάννης δηλώνει, όσο πιο ψύχραιμα γίνεται, ότι είναι άγνωστο μέχρι πότε θα ισχύει το lockdown που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. «Ξεκινήσαμε με αυτοαπομόνωση, μετά είχαμε έξοδος ανά 48ωρο. Είμαστε τυχεροί γιατί είχαμε τέσσερις ημέρες για να προετοιμαστούμε πριν από το lockdown και να προμηθευτούμε τα αναγκαία αγαθά αφού έχουμε και παιδάκι μηνών», είπε ο κ. Καπογιάννης.
«Οι κάτοικοι στην άλλη πλευρά του ποταμού δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα», πρόσθεσε και εξήγησε ότι υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού on line. Δωρεάν φαγητό, κυρίως λαχανικά και γάλα, δίνουν οι κινεζικές αρχές, αφήνοντας στην είσοδο του συγκροτήματος προμήθειες που απολυμαίνονται. «Μετά κατεβαίνω με γάντια και μάσκα και τα παραλαμβάνω», είπε ο Γιώργος Καπογιάννης.
Ο ‘Ελληνας κάτοικος Σαγκάης δεν επιβεβαιώνει «ως προσωπική εμπειρία τις εικόνες με βίαια rapid», ή άλλων ακραίων καταστάσεων. Εξηγεί ότι ο διαχειριστής του συγκροτήματος όπου ζουν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι ενημερώνει για το πότε πρέπει να διαξαχθούν νέα rapid test ή μοριακά με προθεσμία για να κοινοποιηθούν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα. Με ειδίκευση στην τεχνολογία, ο κ. Καπογιάννης μιλάει θετικά για τα ρομπότ που επιτηρούν το lockdown και κλείνει αναφέροντας ότι υπάρχει και πενταψήφιο τηλέφωνο «έκτακτης ανάγκης».
Σανγκάη: Σοκαριστικές εικόνες από το εσωτερικό ενός «κέντρου καραντίνας»
Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters έλαβε ένα βίντεο που δείχνει το εσωτερικό ενός τέτοιου «κέντρου καραντίνας». Οι συνθήκες διαβίωσης είναι συγκλονιστικές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, περισσότεροι από 200 ασθενείς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, μοιράζονται τέσσερις τουαλέτες σε αυτοσχέδιο κέντρο απομόνωσης που έχει στηθεί σε άδειο κτίριο γραφείων. Ντους δεν υπάρχει, και για πρωινό οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κέντρο τρώνε σκέτο ψωμί, σύμφωνα με καταγγελία ασθενούς.
Οι ασθενείς αναγκάζονται να παραμένουν στο κέντρο ακόμα και όταν το τεστ που θα κάνουν βγει αρνητικό, κατήγγειλε ένας από τους ανθρώπους που μένουν εκεί, ενώ τόνισε ότι η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρότερη του ενός μέτρου -κάτι που καθιστά την επαναμόλυνση εξαιρετικά πιθανή.
Video provided to @Reuters by an occupant of a COVID quarantine facility in Shanghai showed more than 100 people crammed on a floor of what looked like an office building https://t.co/GlIxVIgfaf pic.twitter.com/HUu5s511dK
— Reuters (@Reuters) April 14, 2022
Δείτε επίσης: CIA: Είχαμε πληροφορίες για τη ρωσική εισβολή από το περασμένο φθινόπωρο
- Μεξικό: Δεκαεπτά θάνατοι στην πολιτεία Γουαναχουάτο λόγω του κύματος βίας
- Κολομβία: Ο ELN ανακοινώνει μονομερή κατάπαυση του πυρός ενόψει των εορτών
- Τραμπ: Προτίθεμαι να σταματήσω την παραφιλολογία γύρω από τα τρανς άτομα από την πρώτη ημέρα στον Λευκό Οίκο
- Οδηγός επιβίωσης για την πολυκατοικία: Απαραίτητες πληροφορίες για τη συμβίωση
- Οργή και θρήνος στο Μαγδεμβούργο για το μακελειό από τον Σαουδάραβα δράστη