Η αγορά άνθρακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι η αιτία των αυξανόμενων τιμών αερίου και ενέργειας στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής της πολιτικής της ΕΕ για το κλίμα Φρανς Τίμερμανς.
«Ευθύνεται σε έναν πολύ μικρό βαθμό, με μέγιστο το ένα πέμπτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τίμερμανς αναφερόμενος στην αγορά άνθρακα, προσερχόμενος σε σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
«Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Το πρόβλημα βρίσκεται στις συνθήκες της αγοράς, οι οποίες σε αυτό το στάδιο, με την υψηλότερη ζήτηση σε 25 χρόνια, δημιουργούν αυτές τις αυξήσεις τιμών», διευκρίνισε.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο για την αύξηση των τιμών στην ενέργεια προτείνουν Ελλάδα και άλλες 4 χώρες της ΕΕ
- Κλειστά τα σχολεία σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου
- Ολυμπιακός: Στεφάνη Κυπελλούχος Ελλάδος για 26η φορά
- Οι τοξικολογικές εξετάσεις αποκαλύπτουν νέα δεδομένα για την υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου
- Διαδηλώσεις ενάντια στην ακροδεξιά στο Αμβούργο και πορεία νεοναζί στο Βερολίνο
- Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας: Τα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ στην Ευρώπη για το 2025
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr