Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν μίλησε ξανά στη Μέρκελ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ , την δεύτερη μέσα σε διάστημα δύο ημερών.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι «συνεχίστηκε η συζήτηση για την κατάσταση στα σύνορα της Λευκορωσίας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιβεβαιώθηκε η σημασία της διευθέτησης το ταχύτερο δυνατόν την οξείας μεταναστευτικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί, σύμφωνα με τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες».

Το Κρεμλίνο επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της επωφελούς αποκατάστασης μεταξύ των χωρών της ΕΕ και της Λευκορωσίας.

Επίσης στην συνομιλία ο Πούτιν επέκρινε την Ουκρανία για την μη εποικοδομητική της στάση στην διένεξη στο ανατολικό σχήμα της χώρας, όπου Ουκρανικά στρατεύματα πολεμούν φιλορώσους αυτονομιστές.

«Ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε την προσοχή στην μη εποικοδομητική πολιτική του Κιέβου, το οποίο όλο και πιο πολύ δίνει έμφαση στις δυναμικές μεθόδους, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων κατά παράβαση των μέτρων που προβλέπουν οι συμφωνίες του Μινσκ μη επανδρωμένα αεροσκάφη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της συνομιλίας με την Γερμανίδα καγκελάριο «επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός και επικίνδυνος χαρακτήρας της προκλητικής δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και σειράς άλλων χωρών του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Δείτε επίσης: Kράτησε τον λόγο του ο Έλον Μασκ: Ξεκίνησε να πουλά μετοχές της Tesla για να πληρώσει φόρους

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr