Το Κρεμλίνο θα διευκρινίσει τις κατηγορίες που θα εξαιρεθούν από τη μερική επιστράτευση

Το σίγουρο είναι πως θα εξαιρεθούν οι φοιτητές και όσοι υπηρετούν τη 12μηνη θητεία τους

Κανένα σχόλιο δε θέλησε να κάνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχετικά με το αν θα κλείσουν ή όχι τα σύνορα της Ρωσίας έτσι ώστε να μη μπορούν να φύγουν οι πολίτες.

Η ρωσική κυβέρνηση αναμένεται να συγκεκριμενοποιήσει τις κατηγορίες πολιτών που θα εξαιρεθούν από τη μερική επιστράτευση εφέδρων με στρατιωτική εμπειρία για να υπηρετήσουν στην Ουκρανία όπως έκανε γνωστό το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το αν θα κλείσουν τα σύνορα ή όχι έτσι ώστε να μη μπορέσει να αποφύγει κανείς την επιστράτευση.

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση (…) Υπάρχουν διατάξεις γι’ αυτό στους ισχύοντες νόμους».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε επίσης ότι η ρωσική κυβέρνηση θα καθορίσει σύντομα σε ποιους πολίτες θα επιτρέπεται να ζητήσουν αναβολή κατά την μερική επιστράτευση.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού ο οποίος είναι υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Πούτιν ανέφερε ότι η χώρα του θα ζητήσει να επιστρατευθούν περίπου 300.000 άνδρες για να συμβάλλουν στον πόλεμο με την Ουκρανία, ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως θα επιστρατευθούν μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, ενώ εξαιρούνται οι φοιτητές.

Βέβαια έχει γίνει γνωστό ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να στείλει στον πόλεμο νεαρούς άνδρες που υπηρετούν τη 12μηνη θητεία τους.

Δείτε επίσης: Η Φινλανδία παρακολουθεί στενά τη Ρωσία μετά την κήρυξη επιστράτευσης