Το τουρκικό δίκτυο που επαινεί τον ΣΥΡΙΖΑ για το «όχι» στην υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών της χώρας

Υπερ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να είναι το φιλοκυβερνητικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global

Σε ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του καναλιού επαινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για το «όχι» στην υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών της χώρας, στον Προϋπολογισμό του 2022.

Η Τουρκάλα παρουσιάστρια είπε: «Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα εναντιώνεται σε αυτά, λέγοντας κάτι πολύ φυσιολογικό: «Εξοπλίζεστε τόσο πολύ, τόσες πολλές αμερικανικές βάσεις έγιναν, γιατί το κάνετε αυτό;».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται στο στρατηγικό σχέδιο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με τους άξονες και τους στόχους πολιτικής της ελληνικής διπλωματίας για την περίοδο 2022-2025, ενώ δεν κρύβει την… χαρά της για την απόσυρση των ΗΠΑ από το σχέδιο του αγωγού East Med στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στις 39 σελίδες του στρατηγικού σχεδίου, διακρίνεται πως ο στόχος όλων των προτεραιοτήτων ασφαλείας και των βημάτων της Ελλάδας είναι ο εχθρός η Τουρκία και η Άγκυρα (…) Στο σχέδιο του αγωγού East Med προέκυψε.μια αντίδραση σοκ από τις ΗΠΑ. Η Αμερική απέσυρε την στήριξη της και τα σχέδια της Ελλάδας και της Νότιας Κύπρου κατέρρευσαν. Αναφέρεται πως οι ΗΠΑ απέσυραν την στήριξη τους προς τον αγωγό για να μην προκληθούν εντάσεις με την Τουρκία» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Ίχνος ντροπής από Τούρκο βουλευτή του Ερντογάν: «Έλληνες και Αρμένιοι έκαψαν την Σμύρνη»