Τουρκία: 33 νεκροί και 53 τραυματίες από χιονοστιβάδα

Μια νέα χιονοστιβάδα που χτύπησε σήμερα έναν ορεινό δρόμο στην ανατολική Τουρκία προκάλεσε τον θάνατο 33 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 53, όλοι τους διασώστες που εργαζόταν στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν άλλους ανθρώπους που παρασύρθηκαν επίσης από χιονοστιβάδα κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας και προκάλεσε τον θάνατο άλλων πέντε ανθρώπων.

Να σημειωθεί ότι περίπου 300 εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν να μεταβούν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην ορεινή πόλη Μπαχτσεσαράι της επαρχίας Βαν και τα σύνορα με το Ιράν, προκειμένου να εντοπίσουν τους πέντε νεκρούς και τους δύο αγνοούμενους που άφησε πίσω της η χθεσινή χιονοστιβάδα.

Η Τουρκική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης καταστροφών AFAD, τόνισε ότι 33 άτομα έχουν ανασυρθεί από το χιόνι σε μια απότομη πλαγιά, ενώ νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιοχής Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ δήλωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται οκτώ αξιωματικοί της στρατιωτικής αστυνομίας, τρεις χωρικοί, τρεις πυροσβέστες και εννέα εθελοντές.

Στο μεταξύ άλλοι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους, καθώς δεν υπάρχει ακόμη εικόνα για το πόσα άτομα μπορεί να βρίσκονται θαμμένα κάτω από το χιόνι.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του AFAD στην επαρχία Βαν, Οσμάν Ουκάρ, βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες. Μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται τόνισε ότι επέβαινε σε έναν εκσκαφέα που ανατράπηκε όταν παρασύρθηκε από μεγάλο όγκο χιονιού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

YouTube
YouTube