Τουρκία: Αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 οι νεκροί από τις πλημμύρες (pic & vids)

Πολύ άσχημη η εικόνα στη γειτονική χώρα αφού πλήττεται από πλημμύρες μετά τις πυρκαγιές οι οποίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο

Σε μεγάλη αγωνία βρίσκονται οι άνθρωποι όσων αγνοούνται στην Τουρκία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν φτάσει τους 40 με τους διασώστες να εξακολουθούν να πραγματοποιούν έρευνες.

Ως τώρα 34 νεκροί εντοπίζονται στην περιοχή Κασταμονή και άλλοι έξι άνθρωποι από τη Σινώπη έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).

Σε ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν κατά μήκος της όχθης ενός ποταμού που υπερχείλισε, πιστεύεται που βρίσκονται θαμμένοι 10 άνθρωποι. Οι ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα θεμέλια και άλλων πολυκατοικιών.

Κοντά στην περιοχή βρίσκονται αρκετοί άνθρωποι των αγνοούμενων έτσι ώστε να μάθουν τι συμβαίνει με τους συγγενείς τους που δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

«Είναι πρωτοφανές όλο αυτό. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούν… Δεν μπορείς να μάθεις νέα από κανέναν», είπε ο 42χρονος κάτοικος της περιοχής Ιλιάς Καλαμπαλίκ.

«Δεν είχαμε καμία ιδέα εάν τα νερά ανέβαιναν ή όχι, εάν είχαν πλημμυρίσει το κτίριο ή όχι. Απλά περιμέναμε, όπως εδώ. Οι σύζυγοι και τα παιδιά μας είχαν πανικοβληθεί. Μόλις ξημέρωσε, είδαμε αστυνομικούς. Μας πήραν από το κτίριο και μας άφησαν σε ένα πρατήριο καυσίμων».

«Τα παιδιά της θείας μου είναι εδώ. Η θεία μου αγνοείται. Ο σύζυγός της αγνοείται. Τα δίδυμα εγγόνια της αγνοούνται. Η σύζυγος του διαχειριστή της πολυκατοικίας μας αγνοείται μαζί με τα δύο παιδιά τους» ανέφερε στη συνέχεια ο 42χρονος στο Reuters.

Δείτε επίσης: Εμβόλιο Moderna: Τι προσφέρει η τρίτη δόση σε μεταμοσχευμένους ασθενείς