Τουρκία: Στέλνει καταδρομείς στο Κόσοβο μετά από αίτημα του ΝΑΤΟ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα στείλει ένα τάγμα καταδρομέων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, ανταποκρινόμενο σε αίτημα του ΝΑΤΟ για στρατεύματα που θα βοηθήσουν στην καταστολή των βίαιων ταραχών που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή

Το αίτημα προήλθε από την Κοινή Διοίκηση Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση τύπου που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Η στρατιωτική δύναμη θα ενταχθεί στην ειρηνευτική αποστολή της συμμαχίας στην περιοχή, γνωστή ως KFOR, ως εφεδρική μονάδα.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι περίπου 500 Τούρκοι στρατιώτες θα μεταβούν στο Κοσσυφοπέδιο. Ο αξιωματούχος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας σύμφωνα με τους κανονισμούς του υπουργείου.

“Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και διάλογο για την επίλυση των εχθροπραξιών, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα”, αναφέρεται στην τουρκική ανακοίνωση.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα στείλει 700 στρατιώτες για την ενίσχυση της δύναμης στην περιοχή. Η KFOR αποτελείται σήμερα από σχεδόν 3.800 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 350 από την Τουρκία.

Από τις βίαιες συγκρούσεις τη Δευτέρα τραυματίστηκαν 30 στρατιώτες (11 Ιταλοί και 19 Ούγγροι) ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματίες.

Οι συγκρούσεις προέκυψαν καθώς οι περίπου 50.000 Σέρβοι του βόρειου Κοσόβου αρνούνται να αποδεχτούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Απριλίου, δεδομένου ότι η συμμετοχή ανήλθε μόνο στο 3,5%.

Δείτε επίσης: Νότια Αφρική: Η έκθεση για τη φερόμενη ρωσική συμφωνία όπλων αναμένεται σε δυο μήνες

Loading