Τουρκία: Στο Κάιρο για συνομιλίες ο υφυπουργός Εξωτερικών

Για διερευνητικές επαφές, που «θα επικεντρωθούν στα απαραίτητα βήματα  τα οποία μπορούν να διασφαλίσουν την εξομάλυνση των σχέσεων μας», κάνει το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Οι Τούρκικες προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην εξομάλυνση των σχέσεων με την Αίγυπτο. Σε αυτό το πλαίσιο, αντιπροσωπεία της κυβέρνησης Ερντογάν, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών  Σεντάτ Ονάλ, ταξιδεύει στο Κάιρο για πολιτικές διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση του Αλ-Σίσι το διήμερο 5 και 6 Μαΐου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σημειώνεται ότι «οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου θα πραγματοποιηθούν στο Κάιρο στις 5-6 Μαΐου υπό την ηγεσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ».

Στη αυτήν την ανακοίνωση, γίνεται γνωστό ότι στις εν λόγω διερευνητικές συνομιλίες, θα δοθεί έμφαση στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διμερές και περιφερειακό πλαίσιο.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, σε αντίστοιχη ενημέρωση, χαρακτήρισε τις συναντήσεις με την τουρκική αντιπροσωπεία στο Κάιρο ως «διερευνητικές».

«Οι συνομιλίες με την τουρκική πλευρά θα επικεντρωθούν στα απαραίτητα βήματα που μπορούν να διασφαλίσουν την εξομάλυνση των σχέσεων μας».

Επισημάνουμε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις δηλώσεις που παραχώρησε στις 12 Μαρτίου είχε πει ότι «ξεκίνησαν διπλωματικές επαφές» με την Αίγυπτο.