Τουρκία – Yποτίμηση Λίρας: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας- Σκληροί χαρακτηρισμοί για την Ελλάδας

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στη γειτονική χώρα με αφορμή την συνεχόμενη υποτίμηση της λίρας – Πυρά κατά της χώρας μας

«Αξιολογήθηκαν οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετώπισε και μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία κατά τη διαδικασία εφαρμογής των οικονομικών πολιτικών επενδύσεων, παραγωγής, απασχόλησης και εξαγωγών, σύμφωνα με τους στόχους της και τη στέρεα υποδομή που έχει κατασκευάσει», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μια ανακοίνωση που είχε ως αποτέλεσμα αναταράξεις στις αγορές και έτσι διατηρήθηκε η υποτίμηση της λίρας κατά 2% έναντι του ευρώ και του δολαρίου. 

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στο οικονομικό του πρόγραμμα που προβλέπει τη μείωση των επιτοκίων, παρά τις αντιρρήσεις οικονομολόγων. Πιστεύει πως σε 3-4 μήνες θα έχουν ξεπεραστεί αυτά τα προβλήματα. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπάρχουν σκληρές αναφορές και για την χώρα μας «Η Ελλάδα με επιθετικές ενέργειες κι επιθετική ρητορική επιμένει να μην εφαρμόζει τους όρους καλής γειτονίας και να παραβιάζει τους όρους Διεθνών Συνθηκών και αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα και την ηρεμία στην περιοχή»,

Δείτε επίσης: Πορτογαλία: H αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα