Τουρκοκύπριος αρχηγός κόμματος, καλεί τον Ερντογάν “να μείνει στη χώρα του”

Ο τουρκοκύπριος πολιτικός ηγέτης του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν, τόνισε ότι ο Τ. Ερντογάν δεν είναι επιθυμητός από μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην Κύπρο – Μήνυμα έστειλε πως τον Τούρκο ηγέτη καλώντας τον «Να μείνει στη χώρα του».

Να μείνει στη «χώρα του» κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν ο Ιζέτ Ιζτζιάν, αναφέροντας ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Κύπρο γίνεται για να ανακοινώσει τις διχοτομικές του πολιτικές και να απειλήσει τον κόσμο και δεν θα συμβάλει στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Εοδήσεων, ο τουρκοκύπριος πολιτικός τόνισε ότι ο Τ. Ερντογάν δεν είναι επιθυμητός από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ότι θα ήταν πολύ πιο ορθό να διεξάγει τις προπαγανδιστικές του δραστηριότητες στην ίδια του τη χώρα για να επηρεάσει την κοινή γνώμη.

Ο Ιζέτ Ιζτζιάν, αναφερόμενος στην απόφαση του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) να μην παραστούν στη σύνοδο της «βουλής» των κατεχομένων κατά την προγραμματισμένη ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι ήταν μια κατάλληλη και ορθή απόφαση, προσθέτοντας ότι είναι ευχάριστο ότι δεν έγιναν εργαλεία της προπαγάνδας του Ερντογάν.

Έκανε λόγο επίσης και για την σημασία κοινής δράσης από τους υποστηρικτές μιας ομόσπονδης λύσης και πρόσθεσε ότι στο παρόν στάδιο, βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ της προσάρτησης και της λύσης, τονίζοντας ότι όλες οι πλευρές που επιθυμούν την λύση θα αγωνιστούν για την κοινή πατρίδα και για την ειρήνη και την ελευθερία.

Δείτε επίσης: Δείτε το βίντεο του Ερντογάν για την «απροσπέλαστη Ανατολική Μεσόγειο» και την ισχυρή Τουρκία