Τραμπ: «Συνετή η επιλογή μιας γυναίκας» για τη χηρεύουσα θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο

Άμεση θα είναι η πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για τον αντικαταστάτη της θανούσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, με τη θέση να καλύπτεται πιθανότατα από γυναίκα.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος για προεκλογική του συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα: «Θα έχουμε μια υποψηφιότητα πολύ γρήγορα. Θέλουμε να τηρήσουμε τη διαδικασία. Νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα».

Σημειώνουμε ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών του ζητά να μην ονομάσει νέο μέλος στο κορυφαίο όργανο της αμερικανικής δικαιοσύνης πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

Όπως φαίνεται, ο Τραμπ έχει αντίθετη άποψη, προτιμώντας μάλιστα μία γυναίκα για τη θέση. «Θα πρόκειται πολύ πιθανόν για μια γυναίκα. Αν με ρωτούσε κανείς, θα έλεγα πως μια γυναίκα θα ήταν στην καλύτερη θέση. Μία τέτοια επιλογή θα ήταν σίγουρα συνετή», σημείωσε με νόημα.

Η δικαστής Ρουθ Γκίνσμπεργκ, που πέθανε στα 87 της χρόνια εξαιτίας επιπλοκών του καρκίνου στο πάγκρεας από τον οποίο έπασχε, ήταν ανυποχώρητη υπερασπίστρια της φεμινιστικής υπόθεσης και συνέβαλε καθοριστικά στην κατάργηση πολλών νομικών διακρίσεων κατά των γυναικών.

Δείτε επίσης: Brexit: Ηχηρή παραίτηση Αμάλ Κλούνεϊ από απεσταλμένη της Μ. Βρετανίας