Τρόμος στην Ευρώπη για το πυρηνικό υποβρύχιο – «Όπλο της Αποκάλυψης» της Ρωσίας

Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod εγκατέλειψε τη βάση του και δεν αποκλείεται να αποτελεί το τελευταίο όπλο του Βλαντιμίρ Πούτιν – Η Ρωσία φαίνεται πως θέλει να στείλει ένα «μήνυμα στη Δύση», με κονβόι που μεταφέρει εξοπλισμό στις πυρηνικές δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν

«Δεν σχολιάζουμε υποτιθέμενες διαρροές ή λεπτομέρειες πληροφοριών», δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που ερωτήθηκε αν το ΝΑΤΟ έχει πληροφορίες ότι το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod μπορεί να θέλει να δοκιμάσει τον πύραυλο Poseidon (Ποσειδώνας) στην Αρκτική Θάλασσα. Είναι γνωστό και ως “Όπλο της Αποκάλυψης”.

Το υποβρύχιο βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούλιο και θα έχει ως αποστολή να δοκιμάσει την υπερτορπίλη Poseidon, μια πυρηνική κεφαλή που μπορεί να ταξιδέψει για 10.000 χιλιόμετρα και εκρήγνυται κοντά στην ακτή προκαλώντας ένα ραδιενεργό τσουνάμι, όπως οι περίφημες «βόμβες του Τσάρου» του Κρουσόφ (δοκιμάστηκαν το 1961). Ο πύραυλος θα μπορούσε να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα ICBM (όπως το Satan II).

Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod εγκατέλειψε τη βάση του στην Αρκτική

Το Belgorod έχει εξαφανιστεί από την έδρα του στον Αρκτικό Κύκλο και είναι πιθανόν να πλέει στα ύδατα της θάλασσας του Κάρα για δοκιμή της υπερτορπίλης «Ποσειδώνας» σύμφωνα με μια προειδοποιητική σημείωση του ΝΑΤΟ που διέρρευσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης το Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η συγκεκριμένη υπερτορπίλη είναι ικανή να διανύσει τεράστιες αποστάσεις υποβρυχίως πριν εκραγεί, με τεράστια δύναμη, προκαλώντας έτσι ένα «πυρηνικό τσουνάμι»  που θα μπορούσε να  πνίξει με κύματα ραδιενέργειας  παράκτιες πόλεις.

Ανησυχία για ρωσικό τρένο με «πυρηνικό» εξοπλισμό και κατεύθυνση την Ουκρανία

Η Ρωσία φαίνεται πως θέλει να στείλει ένα «μήνυμα στη Δύση», με κονβόι που μεταφέρει εξοπλισμό στις πυρηνικές δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στις εικόνες που δημοσίευσε χθες η Telegraph, από τοποθεσία στην κεντρική Ρωσία διακρίνεται ένα τρένο να διασχίζει μια πόλη φορτωμένο με οχήματα και εξοπλισμό, με κατεύθυνση προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον αναλυτή θεμάτων άμυνας και διευθυντή της στρατιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας Rochan στην Πολωνία, Κόνραντ Μούζικα, το τρένο συνδέεται με τη 12η Κεντρική Διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που διαχειρίζεται δεκάδες αποθήκες πυρηνικών όπλων.

«Το τρένο μεταφέρει εξοπλισμό για τη 12η Κεντρική Διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. Η διεύθυνση αυτή είναι αρμόδια για πυρηνικά βλήματα, την αποθήκευση, τη συντήρηση, τη μεταφορά και τη διανομή τους σε μονάδες», είπε.

Δείτε επίσης: Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Twitter Μασκ και Ζελένσκι – «Άει γ***σου, είναι η διπλωματική απάντησή μου προς εσένα Μασκ»