Φωτογραφία Αρχείου

UNICEF για Συρία: «Καμία λέξη δεν θα φέρει δικαιοσύνη για τα θύματα»

Την οργή του για την απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, αναφορικά με τις επιθέσεις σε βάρος δεκάδων ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους και πολλά παιδιά, εξέφρασε το ταμείο του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία (UNICEF). 

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε για να δείξει την αγανάκτησή του, αφήνεται ένα εμφανές κενό εντός εισαγωγικών προκειμένου να υποδηλώσει ότι λείπει κείμενο και μια επεξηγηματική υποσημείωση.

Οι επιθέσεις

Η κατάσταση στην Ανατολική Γούτα έχει εκτραχυνθεί ιδιαίτερα. Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ πολιορκούν εδώ και αρκετά χρόνια περίπου 400.000 αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή. Παρόλα αυτά τον τελευταίο χρόνο το φαινόμενο αιματοχυσία έχει ενταθεί.

Σύμφωνα με το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του Άσαντ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και νωρίς σήμερα το πρωί. Σε αυτές τις επιθέσεις σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Το δελτίο Τύπου

Το εν λόγω δελτίο Τύπου του περιφερειακού διευθυντή της UNICEF Γκέερτ Καπελέρε καταδεικνύει και την αγανάκτηση του Ταμείου.

«Καμία λέξη δεν θα φέρει δικαιοσύνη για τα παιδιά που σκοτώθηκαν, τις μητέρες τους, τους πατεράδες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.[…] Η UNICEF εκδίδει αυτή την κενή δήλωση. Δεν έχουμε πλέον λόγια για να περιγράψουμε τον πόνο των παιδιών και την οργή μας.[…] Έχουν εκείνοι που προκαλούν τον πόνο ακόμη λόγια για να δικαιολογήσουν τις βάρβαρες ενέργειές τους;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ