Β. Ορμπάν: Διεργασίες για νέα Κ.Ο. στο Ευρωκοινοβούλιο με ιταλικά και πολωνικά κόμματα

Δεν έμεινε με… δεμένα τα χέρια ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, μετά την αποχώρηση του κόμματός του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει διεργασίες με ιταλικά και πολωνικά κόμματα για τη συγκρότηση νέας Κ.Ο.

Μιλώντας στον κρατικό ραδιοσταθμό, ο Ορμπάν αποκάλυψε ότι διεξάγει συζητήσεις με συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και το κόμμα του Ιταλού λαϊκιστή Ματέο Σαλβίνι.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη το Fidesz, αποχώρησε από τη μεγαλύτερη κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από τις κινήσεις του ΕΛΚ για αναστολή συμμετοχής του, λόγω της συμπεριφοράς του Ορμπάν σε θέματα δημοκρατίας. Ο Μαγυάρος πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι υπάρχουν συζητήσεις και με πολιτικούς συμμάχους από την Πολωνία.

Ο Ορμπάν κατέστησε σαφές ότι ψάχνει ένα “πολιτικό σπίτι”, το οποίο θα είναι ταγμένο κατά των μεταναστών και θα μάχεται για την “προστασία” των παραδοσιακών οικογενειών.

Η ΕΕ έχει επικρίνει τον Ορμπάν επειδή έχει θέσει υπό στενότερο κιυβερνητικό έλεγχο τα δικαστήρια, τα μέσα ενημέρωσης, τους ακαδημαϊκούς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, με τον ίδιο να αρνείται να αλλάξει στάση.

Δείτε επίσης: ΕΛΚ: Ψήφος υπέρ της αποβολής του ουγγρικού κόμματος Fidesz – Ορμπάν: «Αποχωρούμε αμέσως»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ