Βαφτίζεται η δούλη του Θεού, «Covid»

Μια νέα τάση επικρατεί στην Ασία σχετικά με τα ονόματα των νεογέννητων μωρών. Ονόματα όπως Κορόνα και Covid, έχουν αρχίσει να επιλέγονται από τους νέους γονείς, σε ένα θέμα που ούτως η άλλως αποτελεί πονοκέφαλο για τα ζευγάρια, που είναι η επιλογή του καλύτερου ονόματος για το μωράκι τους.

Η Κολίν Ταμπέσα γέννησε στις 13 Απριλίου ένα κοριτσάκι στη Μπακολόντ των Φιλιππίνων κάτω από αντίξοες συνθήκες και θέλησε να η κόρη της να έχει ένα όνομα που να της θυμίζει ότι γλίτωσε από την “covid-19”. Και την ονόμασε Covid Μαρί.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα δύο μητέρες στη νοτιοανατολική Ινδία δέχθηκαν την πρόταση ενός γιατρού και πλέον το ένα κοριτσάκι ονομάζεται Κορόνα Κούμαρ και το άλλο Κορόνα Κουμάρι.

Παρόμοια ιδέα είχε και ένα ζευγάρι εργατών μεταναστών στη βορειοανατολική Ινδία, που βρέθηκε εγκλωβισμένο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους στο κρατίδιο Ραζαστάν. Επέλεξε να ονομάσει τον γιο του “Lockdown”, για να του θυμίζει όλα τα προβλήματα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο Τζον Τούπας, πατέρας της Covid Μαρί, δήλωσε ότι δέχθηκε επικρίσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την ιδιαίτερη επιλογή του ονόματος, αν και ο ίδιος δεν το μετανιώνει.