Το Βιετνάμ είπε ότι οι εταιρείες που αντιμετωπίζουν κρίση ρευστότητας μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλα περιουσιακά στοιχεία για να πραγματοποιήσουν πληρωμές κεφαλαίου και τόκων σε ομόλογα, εάν συμφωνήσουν οι κάτοχοι του χρέους τους, σύμφωνα με το Bloomberg
Η κυβέρνηση δεν διευκρίνισε ποια περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση πληρωμών. Οι αλλαγές ισχύουν από τις 5 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Ο νέος κανονισμός επιτρέπει επίσης στις εταιρείες να παρατείνουν τη λήξη του χρέους έως και δύο χρόνια, εάν εγκριθεί από τους κατόχους ομολόγων.
Για τους κατόχους ομολόγων που δεν συμφωνούν με αλλαγή όρων και προϋποθέσεων, οι εκδότες είναι υπεύθυνοι για τη διαπραγμάτευση για τη διασφάλιση των συμφερόντων των επενδυτών. Εάν ένας ομολογιούχος δεν αποδεχτεί το σχέδιο διαπραγμάτευσης, η εταιρεία πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του ομολογιούχου σύμφωνα με το σχέδιο έκδοσης που ανακοινώθηκε στους επενδυτές. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν οι νέοι όροι και προϋποθέσεις εγκρίνονταν από ομολογιούχους που αντιπροσωπεύουν το 65% του εν λόγω χρέους, είπε η κυβέρνηση.
Το νέο διάταγμα αναβάλλει την εφαρμογή της υποχρεωτικής αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας των εκδοτών ομολόγων κατά ένα χρόνο έως την 1η Ιανουαρίου 2024. Ένας κανονισμός που περιορίζει τις αγορές ομολόγων σε επαγγελματίες επενδυτές καθυστέρησε επίσης κατά ένα χρόνο, όπως απαιτείται για τη συντόμευση της περιόδου διανομής ομολόγων σε 30 ημέρες από 90 ημέρες.
Δείτε επίσης: Βιετνάμ: Επιχείρηση διάσωσης 10χρονου αγοριού που έπεσε σε βάθος 35 μέτρων