Ο Ζελένσκι έκανε αυτή τη δήλωση σε βίντεο ενώ συνομιλίες προβλέπεται να διεξαχθούν σήμερα ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους στα σύνορα ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία για να εξασφαλίσει την ειρήνη, καθώς η Ουκρανία πρόκειται να συναντηθεί με τη Ρωσία για ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουν ώστε αργότερα να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης της Ουκρανίας που να αμφιβάλλει ότι εγώ, ως πρόεδρος, προσπάθησα να σταματήσω τον πόλεμο, όταν υπήρχε μια ακόμη και μικρή ευκαιρία».
Ο Ζελένσκι έκανε αυτή τη δήλωση σε βίντεο ενώ συνομιλίες προβλέπεται να διεξαχθούν σήμερα ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους στα σύνορα ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία.
Νωρίτερα ένας σύμβουλος του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών είχε δηλώσει πως πύραυλοι Ισκαντέρ εκτοξεύθηκαν από τη Λευκορωσία προς την Ουκρανία γύρω στις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: ΟΗΕ: Επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας αύριο, Δευτέρα, για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία
- Συρία: Ανακοίνωση σχηματισμού νέας μεταβατικής κυβέρνησης από τον προσωρινό πρόεδρο Αχμέντ Αλ Σαράα
- Μονακό: Η ανατροπή που αναβάλλει τη στέψη της Παρί Σεν Ζερμέν
- Bitcoin: Το παράξενο ορυχείο κρυπτονομισμάτων στη Ζάμπια
- Ρεάλ Μαδρίτης – Λεγανές 3-2: Εντυπωσιακή ανατροπή και επιστροφή στην κορυφή για τη Βασίλισσα
- Η Έλεν Μίρεν καταγγέλλει τον σεξισμό στις ταινίες Τζέιμς Μποντ
