Βόρεια Κορέα για δοκιμές πυραύλων: «Νόμιμη άμυνα ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ»

Νόμιμη άμυνα χαρακτηρίζει η Βόρεια Κορέα τις δοκιμές πυραύλων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι γίνονται για να προστατευτεί από την πολιτική των ΗΠΑ.

«Η δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου από τη ΛΔΚ (σ.σ. τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας, η επίσημη ονομασία της χώρας) είναι μέτρο νόμιμης άμυνας (…) για την υπεράσπιση της ασφάλειας της χώρας και της περιοχής έναντι των άμεσων στρατιωτικών απειλών των ΗΠΑ, που διαρκούν πάνω από μισό αιώνα», ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA

Η ανακοίνωση προφανώς αποτελούσε αντίδραση στο ότι ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ), κατά την ετήσια σύνοδό του στο Μόντρεαλ (Καναδάς), καταδίκασε χθες Παρασκευή τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ, που πολλαπλασιάστηκαν φέτος, χαρακτηρίζοντάς τις απειλή για την πολιτική αεροπορία.

Διαψεύδοντας πως απειλήθηκαν πολιτικά αεροσκάφη, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της απομονωμένης χώρας χαρακτήρισε το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από τον ΔΟΠΑ «πολιτική πρόκληση των ΗΠΑ και υποτελών δυνάμεών τους με στόχο να καταφερθεί πλήγμα στην εθνική κυριαρχία της ΛΔΚ».

Δείτε επίσης: Τρόμος στη Δανία: Άνδρας με μαχαίρι κυνηγούσε την πρέσβειρα του Ιράν μέσα στην πρεσβεία (vid)

Loading