Βόρεια Μακεδονία & Αλβανία: Καταδικάζουν την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών που ανακοίνωσε ο Πούτιν

Αμφότερες οι δύο χώρες καταδίκασαν την αναγνώριση των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, από τη Ρωσία.

«Καταδικάζω την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ ως αυτοαποκαλούμενες “Λαϊκές Δημοκρατίες”. Τέτοιες πράξεις αποτελούν άμεση επίθεση στην εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ουκρανίας και παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ και των αποφάσεων του Συμβουλίου του ΟΗΕ του 2015», έγραψε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι στο Twitter.

«Μαζί με τους συμμάχους μας του ΝΑΤΟ, καλούμε για επίλυση της σύγκρουσης μέσω της διπλωματίας» πρόσθεσε.

Εξάλλου, αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ η Αλβανία καταδίκασε την απόφαση της Ρωσίας για την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών στο Ντονμπάς.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ανέφερε ότι «η μονομερής αυτή ενέργεια αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των συμφωνιών του Μινσκ και υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, η Όλτα Τζάτσκα, ενώ ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις της ηγεσίας του Κοσόβου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Ανάλυση The Guardian: Η Δύση γνωρίζει το κόστος του κατευνασμού – Δεν αποκλείουμε καμία λύση για να σταματήσουμε τον Πούτιν