Βουλγαρία: 2,3 δις. ευρώ για ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων

Το ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, διαθέτει η κυβέρνηση της Βουλγαρίας προκειμένου να υποστηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους που τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών λόγω κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, ανακοίνωσε τρεις άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η βοήθεια.

Χορήγηση άτοκων δανείων για την προστασία ατόμων που δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν λόγω της πανδημίας. Το σχέδιο περιλαμβάνει φυσικά πρόσωπα και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν δάνεια έως 2.300 ευρώ, με περίοδο χάριτος έως 24 μήνες και περίοδο αποπληρωμής έως πέντε έτη.

Σχετικά με την ενίσχυση της ρευστότητας των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, μεταξύ των κριτηρίων για τη χορήγηση αυτών των δανείων θα είναι η μείωση των εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον η θεσπίζονται ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από δήμους, τουριστικές επιχειρήσεις και άλλους φορείς.