Τα Σόφια κατέκριναν το αίτημα ως απαράδεκτο
Το Βουκουρέστι και η Σόφια απέρριψαν σήμερα, με χωριστές δηλώσεις τους, το αίτημα της Μόσχας να φύγουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, χώρες που εντάχθηκαν μετά το 1997 στη βορειοατλαντική συμμαχία.
Το Βουκουρέστι χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το αίτημα της Ρωσίας να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που είναι παρόντα στο ρουμανικό έδαφος, στο πλαίσιο της συνθήκης που ζητάει η Μόσχα για να υπάρξει αποκλιμάκωση στην ουκρανική κρίση
«Μια τέτοια απαίτηση είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος των θεμάτων της διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στη Σόφια, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πετκόφ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα αποφασίσει μόνη της και σε συντονισμό με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ σχετικά με τα αμυντικά σχέδιά της και κάλεσε τη Ρωσία να εμπλακεί σε διάλογο με τη Δύση για την αποκλιμάκωση εντάσεων.
Ο Πετκόφ έκανε τη δήλωσή αυτή στο κοινοβούλιο μετά τη γνωστοποίηση του αιτήματος της Μόσχας για αποχώρηση των νατοϊκών δυνάμεων από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
«Η Βουλγαρία είναι μια κυρίαρχη χώρα, η οποία έχει κάνει από καιρό την επιλογή της να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, εμείς και μόνο εμείς αποφασίζουμε να οργανώσουμε την άμυνα της χώρας μας σε συντονισμό με τους εταίρους μας», δήλωσε.
Δείτε επίσης: Προειδοποίηση από Σολτς και Τζόνσον προς τη Ρωσία: «Αν επιτεθείτε στην Ουκρανία θα πληρώσετε μεγάλο τίμημα»
- Χρώμα και μουσική στο Σύνταγμα: Ολοήμερες εκδηλώσεις του Athens Pride με παρέλαση και καλλιτεχνικές δράσεις
- Σοβαρές καταγγελίες Παναθηναϊκού για επίθεση του Ταϊρίκ Τζόουνς στον Κέντρικ Ναν
- Ολυμπιακός: Πρωταθλητής στην Greek Basketball League για δεύτερη χρονιά
- Συνελήφθησαν δύο 70χρονες σε οίκους ανοχής στη Θεσσαλονίκη μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
- Σημαντική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν υπογράφεται την Κυριακή, δηλώνει ο Τραμπ
![]()

