Βουλγαρία: «Οι επιζώντες πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν» είπε η επικεφαλής του κέντρου θεραπείας εγκαυμάτων (vids)

Έχουν αρχίσει οι έρευνες για να φανεί πώς άρχισε το δυστύχημα

Μετά το δυστύχημα στη Βουλγαρία έχουν αρχίσει οι έρευνες έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν.

Εκτός από αυτό όμως, έχουν κινηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να ταυτοποιηθούν τα θύματα. Μάλιστα, έχει ήδη σταλθεί μια λίστα επιβατών στη Βόρεια Μακεδονία έτσι ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων, αφού πολλά από αυτά ήταν κάτοικοι της συγκεκριμένης χώρας. Οι έρευνες όμως θα γίνουν στη Βουλγαρία.

Έχουν ήδη αρχίσει οι ανακρίσεις αλλά και οι καταθέσεις όσων ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Από τους εφτά τραυματίες, μόνο οι δύο είναι σε μια κατάσταση που τους επιτρέπει να μιλήσουν.

Η επικεφαλής του κέντρου θεραπείας εγκαυμάτων που μεταφέρθηκαν οι τραυματίες ανακοίνωσε ότι «οι επιζώντες είναι τραυματισμένοι. Έχουν χάσει συγγενείς και τα παιδιά τους». Μάλιστα για να βγουν από το λεωφορείο πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν.

Το λεωφορείο ήταν τριών ετών

Η επικεφαλής της εισαγγελίας αναφερόμενη στην εταιρεία Besa Trans είπε ότι άρχισε τη λειτουργία της πριν από δύο δεκαετίες, και καμία φορά δεν υπήρξε κάποιο πολύ σημαντικό πρόβλημα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως το λεωφορείο βγήκε στους δρόμους μόλις πριν από τρία χρόνια.

Δεν είναι γνωστή η ακριβής ώρα κατά την οποία έγινε το δυστύχημα, ωστόσο φέρεται να συνέβη περίπου στις 02:00. Μέσα στα άτομα που έχουν σκοτωθεί, είναι και πέντε παιδιά.

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ζόραν Ζάεφ έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα του. «Η τραγωδία έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις των δύο χωρών, γιατί βοηθάμε ο ένας τον άλλον» δήλωσε.

Δείτε επίσης: Βουλγαρία: «Επιζών μου είπε ότι ακούστηκε έκρηξη ενώ κοιμόντουσαν» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ (vids & pics)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr