Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα ξεσπά σε λυγμούς μιλώντας για την πείνα στη χώρα (vid)

Υποφέρει περίπου το 30% του πληθυσμού της χώρας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ξέσπασε σε λυγμούς καθώς υποσχέθηκε να μετριάσει το αυξανόμενο πρόβλημα πείνας στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Πέμπτη (10/11).

«Αν μέχρι να τελειώσω τη θητεία μου, κάθε Βραζιλιάνος τρώει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, θα έχω εκπληρώσει την αποστολή της ζωής μου για άλλη μια φορά», είπε, προτού ξεσπάσει σε κλάματα.

Ο Λούλα δικαιολόγησε τα δάκρυά του λέγοντας ότι «ποτέ δεν πίστευε ότι η πείνα θα επέστρεφε στη Βραζιλία».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα δώσει προτεραιότητα «στην επιβίωση του ανθρώπινου είδους» αντί να εξετάζει το ΑΕΠ, την οικονομία ή τη μακροοικονομία.

Στη Βραζιλία, ο αχαλίνωτος πληθωρισμός και οι επιπτώσεις από την πανδημία ώθησαν την επισιτιστική ανασφάλεια σε επίπεδα σχεδόν πρωτόγνωρα πριν από μια δεκαετία, με έναν στους τρεις Βραζιλιάνους να λέει ότι δυσκολεύεται να ταΐσει την οικογένεια του.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των ΗΠΑ, 61,3 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι υποφέρουν από μέτρια ή σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, που αντιστοιχεί στο 28,9% του συνολικού πληθυσμού.

Δείτε επίσης: Η Ουκρανία χτίζει τείχος στα σύνορα με την Λευκορωσία