Βραζιλία: Τα περισσότερα οδοφράγματα μπολσοναριστών διαλύθηκαν

Τα οδοφράγματα τα οποία είχαν στήσει διαδηλωτές που αρνούνταν να αποδεχθούν την εκλογική ήττα που υπέστη ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου είχαν πρακτικά διαλυθεί χθες Παρασκευή.

Κατά την πιο πρόσφατη καταμέτρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας αυτοκινητοδρόμων (PRF), απέμεναν μόλις 5 οδοφράγματα σε δύο από τις 27 πολιτείες της Βραζιλίας χθες· κανένα από αυτά δεν εμπόδιζε εντελώς την κυκλοφορία των οχημάτων.

«Κανένας ομοσπονδιακός αυτοκινητόδρομος δεν είναι αποκλεισμένος», διαβεβαίωσε η PRF μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την ήττα που υπέστη με οριακή διαφορά ο Ζαΐχ Μπολσονάρου από τον κεντροαριστερό προκάτοχό του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, η PRF έκανε λόγο για ως και 975 οδοφράγματα που είχαν στηθεί σε όλη τη Βραζιλία — χώρα με διαστάσεις ηπείρου.

Ο βασικός δείκτης Ibovespa του χρηματιστηρίου του Σαν Πάουλου έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 1,08%, ενώ σημείωνε άνοδο πάνω από 2% λίγο μετά το άνοιγμα, καθώς αρκετοί επενδυτές φάνηκαν να ενθαρρύνονται από την άμβλυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος.

Δείτε επίσης: Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ εναντίον του οριστικού τερματισμού των διαπραγματεύσεων με το Ιράν

Loading