Από την έναρξη της περιόδου των βροχών, τον Οκτώβριο, η Βραζιλία έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές.
Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν από την Παρασκευή ως χθες Κυριακή την πολιτεία Σαν Πάουλου, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, προκαλώντας κατολισθήσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές.
«Από την Παρασκευή, οι πλημμύρες προκάλεσαν 18 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών, και εκτόπισαν κάπου 500 οικογένειες», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Σαν Πάουλου σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Ο κυβερνήτης Ζουάου Ντόρια ανακοίνωσε πως θα εκταμιευθεί ποσό 15 εκατ. reais (2,4 εκατ. ευρώ) για να προσφερθεί βοήθεια στις 10 πόλεις που πλήττονται περισσότερο στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Βραζιλίας.
Από την έναρξη της περιόδου των βροχών, τον Οκτώβριο, η Βραζιλία έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές, ειδικά στην πολιτεία Μπαΐα (βορειοανατολικά), όπου ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 24 νεκρούς, καθώς και στην πολιτεία Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά), όπου έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 19 θάνατοι και έχουν εκτοπιστεί χιλιάδες κάτοικοι.
Δείτε επίσης: Βραζιλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από την κατάρρευση βράχου – Δείτε το σοκαριστικό βίντεο
- Πρωτοβουλία Στήριξης για τα Νησιά: Διορθώνεται Μια Μεγάλη Αδικία με τη Μείωση ΦΠΑ
- Εξεταστική επιτροπή: Στην επιφάνεια η λίστα μαρτύρων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Στη συζήτηση ο Γιώργος Μυλωνάκης και αίτημα για την κλήση του πρωθυπουργού από την αντιπολίτευση
- Επένδυση στην κοινωνική πρόνοια: Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε Ηλιούπολη, Σαλαμίνα και Παλαιό Φάληρο
- Η εθνική Ελλάδας υποχώρησε στην 40ή θέση της FIFA
- Διχασμένες οι 27 χώρες της ΕΕ στην πορεία προς έναν ελάχιστο συμβιβασμό για το κλίμα ενόψει της COP30