Βρετανία: 15 αστυνομικοί τραυματίες σε επεισόδια σε μουσική εκδήλωση (vd)

Μεγάλης έκτασης επεισόδια ξέσπασαν σε μουσική εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης (24/6) στη Βρετανία, με τα βρετανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί.

Οι ταραχές ξέσπασαν σε δρόμο στην περιοχή Μπρίξτον του νοτίου Λονδίνου, όπου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση χωρίς να έχει λάβει την έγκριση των αρχών.

Αντίδραση του κοινού

Η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι εκλήθη να επέμβει στη μουσική εκδήλωση και ότι το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αντέδρασε στους αστυνομικούς που μετέβησαν εκεί.

«Η εκδήλωση συνεχίστηκε και περισσότεροι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή και η ομάδα έγινε εχθρική απέναντι στους αστυνομικούς», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει επαληθευτεί, δείχνει πλήθος κόσμου να έρχεται σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς και να επιτίθεται σε περιπολικό της αστυνομίας. Το Reuters δεν έχει μέχρι στιγμής επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αυθεντικότητά τους.

Η αστυνομία διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κανένας εκ των οποίων σοβαρά, αν και δύο χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη, και ένας μικρός αριθμός περιπολικών υπέστη ζημιές.

«Δεν θα ανεχθούμε τη βία», λένε οι αστυνομικοί

«Χθες το βράδυ λάβαμε πολλές κλήσεις από κατοίκους που εξέφρασαν ανησυχία, διαμαρτυρόμενοι για μια μεγάλη συγκέντρωση, θόρυβο, αντικοινωνική συμπεριφορά και βία και οι αστυνομικοί επενέβησαν ανταποκρινόμενοι στις ανησυχίες αυτές», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Κόλιν Γουίντγκροουβ.

«Τέτοιες συναθροίσεις είναι παράνομες, δημιουργούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και παραβιάζουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για τον νέο κορονοϊό. Η βία που άσκησαν προς τους αστυνομικούς είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν θα την ανεχθούμε υπό οποιαδήποτε μορφή», πρόσθεσε.

Δείτε ακόμη:
Ρωσία: 92 νεκροί και 7.113 νέα κρούσματα κορονοϊού