Βρετανία: 3η δόση εμβολίου για όλους τους ενήλικες – 3 μήνες μετά τη 2η

Μια 3η δόση εμβολίου κατά της Covid-19 πρέπει να προταθεί σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών στη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η προστασία του πληθυσμού έναντι της παραλλαγής Όμικρον, συνέστησαν σήμερα οι επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στην εμβολιαστική εκστρατεία

Αυτή η δόση, που μέχρι τώρα χορηγείται στους άνω των 40 ετών, θα πρέπει να προτείνεται 3 μήνες και όχι 6 μήνες μετά τη 2η δόση του εμβολίου, συνέστησαν οι ειδικοί της επιτροπής JCVI, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Συνέστησαν, επίσης, τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών να μπορέσουν να επωφεληθούν από μια 2η δόση εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού 3 μήνες μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης.

Ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας, ο καθηγητής Τζόναθαν ΒανΤαμ δήλωσε πως η Όμικρον, την οποία χαρακτήρισε «νεοφερμένη», είναι ανησυχητική.

Ο αριθμός των μεταλλάξεων που παρουσιάζει αυτή η παραλλαγή «μας κάνει να φοβόμαστε μια πιθανή επίπτωση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου», εξήγησε ο ίδιος, καλώντας, εντούτοις, τον πληθυσμό να «μην πανικοβάλλεται».

Δείτε επίσης: ΥΠΕΞ Γαλλίας: “Δεν θα γίνει όμηρος της Βρετανίας η χώρα μας”