Βρετανία: Άρση καραντίνας για τους τουρίστες 75 χωρών

Τέλος στην επιβολή καραντίνας λόγω κορονοϊού για τους τουρίστες που εισέρχονται στη Βρετανία από 75 χώρες, βάζει η Βρετανική κυβέρνηση εγκαταλείποντας ουσιαστικά το σχέδιο για αερογέφυρες.

Η ίδια προσθέτει ότι η Βρετανία θα άρει προσεχώς απαγόρευση στα μη απαραίτητα ταξίδια προς σχεδόν όλους τους προορισμούς της ΕΕ, τα Βρετανικά Υπερπόντια Εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των Βερμούδων και του Γιβραλτάρ, όπως και την Τουρκία, την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να σχολιάσει την συγκεκριμένη είδηση.

Καταργεί την 14ημερη καραντίνα η Βρετανία

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εγκαταλείψει την 14ημερη καραντίνα για αυτούς που φτάνουν από χώρες, όπως η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Ο Σάιμον Κλαρκ, υφυπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε μια ανακοίνωση για τα ταξίδια.

«Ανακοινώσεις μόλις θα είναι ασφαλές»

«Θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις μόλις αυτό θα είναι ασφαλές», δήλωσε ο Κλαρκ στο δίκτυο Sky και συνέχισε προσθέτοντας «θα συζητήσουμε περαιτέρω γι’αυτό αυτήν την εβδομάδα».

Τέλος, τόνισε ότι «σαφώς και θέλουμε να ξανασταθεί στα πόδια του ο τουριστικός τομέας το ταχύτερο δυνατό και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε καλές ειδήσεις στο προσεχές μέλλον».

Δείτε επίσης: Στα 1,2 τρισ. δολάρια η «τρύπα» για τον παγκόσμιο τουρισμό