Βρετανία: Φρικιαστική δολοφονία 12χρονου από έναν 14χρονο

Το θύμα παρασύρθηκε από τον 14χρονο σε δασώδη περιοχή και στη συνέχεια δέχτηκε άγρια επίθεση με μαχαίρι – Ο ανήλικος δράστης φέρεται να ζήλευε το φίλο του

Ο Ρόμπερτς Μπάνσις δέχθηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές στον λαιμό, το στήθος, την κοιλιά, το κεφάλι από τον 14χρονο φίλο του και βρέθηκε την επόμενη μέρα νεκρός, σε δασώδη περιοχή. Το γεγονός έλαβε χώρα στο Άλκορν Γκριν στο Φίστοφτ του Λίνκολνσαϊρ στις 12 Δεκεμβρίου 2020.

Σήμερα ξεκίνησε η δίκη του 14χρονου στο δικαστήριο του Λίνκολν, με τη κατηγορία της δολοφονίας. Ο δράστης δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους.

Οι δύο νεαροί είχαν ανταλλάξει μηνύματα στο facebook πριν τη συνάντησή τους, τα οποία δεν καταδεικνύουν οτι είχαν διαφορές μεταξύ τους. Το έγκλημα σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ήταν πολύ σκληρό, μάλιστα έμοιαζε ότι ο δράστης προσπάθησε να κόψει το χέρι του 12χρονου στη διάρκεια της βάναυσης επίθεσης.

Ο 14χρονος μετά την επίθεση έστειλε μηνύματα στους φίλους του αναφέροντας “τα πράγματα πήγαν άσχημα“.

Αυτό δεν έπρεπε να γίνει έτσι” έγραφε σε ένα μήνυμα και σε ένα άλλο: “Αδελφέ έκανα κάτι άσχημο“.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους σε μήνυμα που είχε στείλει είχε γράψει ότι ζήλευε το θύμα και θα τον μαχαίρωνε. Αλλά πιστεύουμε ότι ήταν σχεδιασμένη επίθεση στον Ρόμπερτς και ίσως να μην το ήθελε να το φθάσει μέχρι εκεί, ίσως και να το εννοούσε, ίσως να μην μάθουμε ποτέ” επεσήμανε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της. Ο φερόμενος δράστης αρνείται τη δολοφονία.

Δείτε επίσης: Μεσανατολικό: Νέες αναταραχές -Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα (vid)